Pogubna politika HDZ-a kriva za demografsku katastrofu Hrvata

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković cijeni da su uzaludne i isprazne rasprave na okruglim stolovima i Saborskim odborima o masovnom odlasku Hrvata iz BiH, ako se pri tome izbjegava označiti krivca za taj nacionalni demografski potop i jasno distancirati od višegodišnje politike preseljenja Hrvata, njihovoga osiromašenja i kreiranja političke i sigurnosne neizvjesnosti, zbog čega i bježe iz ove zemlje.

“Pa, nije valjda Hrvatska stranka BiH kriva što Hrvati ne doživljavaju BiH kao svoju prvu domovinu i što raspamećeni i frustrirani masovno napuštaju svoje prostore i nepovratno vode cijele obitelji? Nije problem, možemo se poigrati ironijom, pa evo kazati i Hrvatska stranka BiH je uzročnik stampeda našega naroda u inozemstvo, međutim, kao i u  medicini, da bi se neka bolest izliječila, prvo je nužno napraviti točnu dijagnostiku”, kaže Skopljaković.

Kako ističe, u slučaju masovnoga iseljavanja Hrvata iz BiH dijagnoza je kristalno čista i poznata.

“Višegodišnja pogubna i promašena politika HDZ BiH, nesposobni, gramzljivi i otuđeni dužnosnici te stranke u vlasti na svima razinama glavni su krivci za demografsku katastrofu koja svake godine guta više od deset tisuća Hrvata iz BiH”, smatra predsjednik Hrvatske stranke BiH.

Dodaje da je ta politika prvo namjeravala etnički očistiti neke prostore u BiH i “humano preseliti Hrvate na jedno područje”, te da danas ta ista politika brutalno, najprljavijim metodama zaustavlja povratak Hrvata svojim kućama.

“Otužne su slike i tonovi sa rasprave u Saborskom odboru u  Zagrebu, gdje kardinala Vinka Puljića, između ostaloga, saslušavaju i krokodisile suze liju neki zastupnici sa ovih prostora koji su bili izravni protagonisti politike iseljevanja Hrvata iz Bosne i danas su među glavnim jastrebovima koji sprečavaju povratak Hrvata u RS i omalovažavaju biskupa Franju Komaricu. Normalno je onda postaviti pitanje kako može jedan licemjer koji u BiH glasuje za Istanbulsku konvenciju, a u Saboru Hrvatske kukavički izbjegne odgovornost, govoriti o iseljavanju Hrvata”, naglašava Skopljaković, te dodaje:

“Naravno da ne može i neće i zato je otužno da se tako važan problem ponovno  sramno koristi u predizbornu kampanju u koju se perfidno uvlače i najveći crkveni autoritet”.

Kako naglašava, ko pred tim surovim činjenicama namjerno zatvara oči i sam je sudionik te demografske zavjere, uključujući i one krugove i pojedince koji dodijeljuju počasni doktorat za naseljavanje Hrvatske i to isključivo Hrvatima iz BiH. Dnevni.list