Pokoj im duši i neka im je laka hrvatska gruda! Nama neka Bog oprosti nemar za kostima predaka

Nakon svih ovih godina šutnje i civilizacijske sramote, na prijedlog kluba HRS-a, u Livnu se javno progovorilo o ubijenim nevinim ljudima čije kosti leže u dvorištu škole i crkve.
.
Amandman je usvojen, a podršku amandmanu su dale sve stranke, osim HDZ-a BiH. Trideset godina je trebalo da se ovo pitanje pomakne sa mrtve točke.
.
.Više tu nema mjesta politici!
.Od gradskih vlasti očekujemo da provedu amandman zajedno sa udrugama branitelja. Također očekujemo da župnom uredu pomognu urediti dvorište. Na kraju neka o svemu odluče Prilučani!
.

Pokoj im duši i neka im je laka hrvatska gruda! Nama neka Bog oprosti nemar za kostima predaka!

.
⚪ Amandman na Prijedlog Proračuna Grada Livna za 2021. godinu ‼
Sa koda 614411 “ Održavanje javno prometnih površina“, koji iznosi 200.000 KM, skida se iznos od 60.000 KM. Od toga se iznos od 30.000 KM dodaje stavci 614311 „Potpore udrugama proizašlim iz domovinskog rata“ kao podstavka naziva „Ekshumacija posmrtnih ostataka nevinih žrtava, streljanih i rasutih pod zemljom dvorišta Župne crkve i SSK, i njihovo prikladno sahranjivanje“.
.
Preostali iznos od 30.000 KM se dodaje na kod 64311 „Potpore vjerskim zajednicama“ za uređenje crkvenog dvorišta Župne crkve.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply