Pokrenuta istraga zbog oštećenja pravoslavne crkve u Kupresu

Policijska postaja Kupres dostavila je u petak Županijskom tužiteljstvu u Livnu Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv nepoznatih počinitelja zbog oštećenje stvari unutar pravoslavne crkve u mjestu Kudilji kod Kupresa.

Kako je rečeno iz tužiteljstva u Livnu, nepoznatim počiniteljima se stavlja na teret da su od 24. travnja do 1. svibnja ove godine kamenjem i drugim tvrdim predmetima najprije razbili stakla na devet prozora pravoslavne crkve Blagovještenje Presvete Bogorodice, a zatim ušli u crkvu ispreturali i polomili inventar i svete slike-ikone.

U blizini pravoslavne crkve pronađena je i odbačena ikona, koja je predana pravoslavnom službeniku. Ovlaštene osobe obavile su očevid, a policija je obavila informativni razgovori s određenim osobama. Nakon analize dostavljene materijalne dokumentacije, tužiteljstvo će u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine naložiti poduzimanje određenih istražnih radnji u cilju otkrivanja počinitelja spomenutog kaznenog djela.

www.vecernji.ba