Policija novim sustavom nadzora prometa otkriva uporabu mobitela u vožnji i neregistriranost vozila

Izvješćujemo Vas da je sustav za nadzor prometa (Smart eye) na području odgovornosti MUP- a HB Županije  postavljen na magistralnoj cesti M-16 Šujica – Kupres i na magistralnoj cesti M-6.1 Livno – Tomislavgrad u mjestu Lopatice počeo s radom 01.09.2021. godine.

Počiniteljima prekršaja za koje se nedvojbeno utvrdi da su od 01.09.2021 godine evidentirani kao prekršitelji iz slijedećih članaka:
čl. 33 uporaba mobitela u vožnji,
čl. 34 uporaba sigurnosnog pojasa u vožnji,
čl. 45 prekoračenje brzine,
čl. 209 neregistriranost preko 30 dana i
čl. 210 stavak 3 neregistriranost do 30 dana,

kao i eventualnih drugih članaka iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama u HB županija se dostavlja obavijesti o počinjenom prekršaju kako bi se utvrđivanjem identiteta prekršitelja istima mogli uručiti prekršajni nalog ili podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Ukoliko je prekršitelj u toku jednog dana u više navrata počinio prekršaja iz navedenih članaka, u tom slučaju protiv počinitelja će se podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka kod mjesno nadležnog suda od strane ustrojbene jedinice gdje je isti prvi put toga dana evidentiran u prekršaju, a u opisu prekršaja navest će se na koliko mjesta je toga dana prijavljeni evidentiran sustavom za nadzor prometa.

MUP HBŽ

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply