Policija u Sarajevu legitimirala djevojku s transparentom “Ustaše su fašisti”

Policijski službenici Sarajevskebžupanije legitimirali su djevojku koja se danas s transparentom “Ustaše su fašisti” pojavila u blizini katedrale Srca Isusova gdje se održavala misa za ubijene u Bleiburgu.

Kako je pojasnio glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova SŽ Mirza Hadžiabdić, riječ je o redovitoj aktivnosti policije s obzirom na činjenicu da u tom dijelu glavnog grada BiH nisu najavljeni nikakvi prosvjedi.

“Ukoliko bude elemenata eventualnog činjenja prekršaja, bit će sankcionirana”, kazao je Hadžiabdić naglasivši da djevojka nije uhićena. Podsjetimo, danas oko podne skupina građana Sarajeva pojavila se s transparentima u blizini sarajevske katedrale, negodujući zbog održavanja mise za bleiburške žrtve.

Među njima je bila i djevojka koja je legitimirana, odnosno čije podatke su uzeli policijski službenici. Skupina “antifašista” nosila je transparente i partizanska obilježja te su tijekom mise pjevali partizanske pjesme i uzvikivali “Smrt fašizmu, sloboda narodu”, a upućivane su i prijetnje kardinalu Vinku Puljiću.

Večernji.ba