Pomoć za izgradnju konaka u Gubinu i građevinski paketi za 200 obitelji

LIVNO – Izaslanstva iz Republike Srpske i Srbije danas su posjetile srpsko selo Gubin u Livnu i tom prilikom dogovorena je financijska pomoć za nastavak izgradnje crkveno-narodnog konaka u ovom selu, kao i pomoć za 200 obitelji sa područja Livna u nabavci građevinskih paketa.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je Srni, nakon sastanka održanog u selu Gubin u crkveno-narodnom konaku koji je u izgradnji, da je plan da ovaj objekt bude završen do sljedeće godine.

“Pokrajinska vlada Vojvodine pomoći će završetak radova sa donacijom u vidu građevinskog materijala vrijednosti oko 20.000 KM i isto toliko sudjelovati će i Vlada Republike Srpske”, rekao je Špirić.

Špirić je naveo da će unutrašnju stolariju donirati Goran Đukić sa Pala.

“Danas smo dogovorili i pomoć za 200 obitelji sa područja Livna u nabavci građevinskih paketa”, rekao je Špirić.

Lazo Pajčin iz Udruženja “Ognjišta”, koje je i organizator današnjeg sastanka, rekao je Srni da jedina iskrena pomoć Srbima Livna stiže iz Republike Srpske i Srbije.

Vršilac dužnosti ravnatelja Republičkog tajništva za raseljene osobe i migracije Ljubo Ninković rekao je da je poruka koja se danas šalje iz Gubina ta da Srbi Livna nisu sami.

Obrad i Miroslav Vukovljak koji su obnovili svoju kuću i time pokazali, kako kažu, da nisu zaboravili svoje korijene, pozvali su sve da iskoriste mogućnost obnove ognjišta materijalom koji je danas dogovoren.

Oni su naglasili da se izgradnjom konaka vratio život u donje Livanjsko polje.

Gubin su danas posjetili brojni privrednici iz Republike Srpske Perica Repajić, Momčilo Gnjatović, Goran Đukić, načelnici općina Bosansko Grahovo Uroš Đuran, Glamoča Nebojša Radivojša i Ribnika Nebojša Karać.

U posjeti su bili i delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta, kao i direktor vojvođanskog Fonda za izbjegla, raseljena lica i za suradnju sa Srbima u regiji Duško Ćutilo.

Glassrpske.com