Ponosni na svoje: Poruke podrške Zlatku Daliću iz Livna, Anti Rebiću iz Imotskog

Zbog uspjeha hrabrog, a nadasve skromnog čovjeka i njegove ekipe Hrvatska je u nogometnom transu. Riječ je o Zlatku Dalić, izborniku Vatrenih koji je odmah nakon što je stao na to odgovorno mjesto, izborio nastup na ovom SP nakon loše ere Ante Čačića dobio mnoge pohvale i simpatije navijača
Nije prošao nezapaženo niti nastup imotskog „tića“ Ante Rebića koji je također dobio jedan plakat velikih dimenzija u svom rodnom Imotskom.

U Livnu, rodnom kraju izbornika Dalića odmah na ulazu u mjesto osjeti se ponos s rezultatima hrvatskog izbornika. Naime, veliki plakat koji govori „Livno se ponosi tobom“ s hrvatskom zastavom u pozadini i slikom Zlatka Dalića sa strane obišao je cijeli svijet.

Autor ovog plakata je Mirko Brdar koji je istaknuo kako je to samo mali znak koliko oni cijene hrvatskog stratega:

– Sve je to bilo spontano, ali samo jedan mali znak koliko ga stanovnici Livna cijene. Želim mu svu sreću i nek ode do kraja!“

Iako ga nismo vidjeli u postavi s Antom Čačićem novi izbornik baš mu je dao veliku priliku koju je on objeručke prihvatio i nadasve opravdao. Iz Imotskog, grada mercedesa te Crvenog i Modrog jezera u redovima je reprezentacije Ante Rebić.

U svom rodnom Imotskom i Rebić je dobio plakat s mjestom u pozadini i njegovom slikom nakon prvog pogotka s Argentinom, a ispod slike pisalo je „krv imotska, geni kameni, srce vatreno“ uz logo Imotske bojne koja je, čini se, autor ovog prikaza kako Imotski živi za svog Rebića.

http://www.dalmacijanews.hr