Rodilište u Livnu primilo donaciju od Pampersa

por

Sarajevo, Travnik, Kakanj, Bugojno, Gornji Vakuf, Livno, Bihać i Jajce su prvi od 20 gradova koji su primili donacije Pampersa u obliku namještaja i pelena za novorođenčad, a povodom 11 godina partnerstva Pampersa i UNICEF-a u kampanji “1 pakiranje = 1 cjepivo ”
Ostalih 12 gradova, Tešanj, Tuzla, Zenica, Derventa, Banja Luka, Brčko, Gračanica, Mostar (2 rodilišta), Doboj, Velika Kladuša, Konjic i Zvornik će također primiti vrijednu pomoć u narednom razdoblju. Zahvaljujući ovoj pomoći, rodilišta u 20 gradova će imati bolje uvjete za mame i bebe u njihovom najosjetljivijem razdoblju.

Ove gradove su izabrali građani Bosne i Hercegovine koji su glasali na službenoj Facebook stranici u prosincu prošle godine. Pampers zahvaljuje svima koji su glasali i pomogli da rodilišta kojima je potrebna pomoć budu izabrana.

Ispred Opće bolnice Abdulah Nakaš u Sarajevu šefica Odjela za ginekologiju i akušerstvo prim.mr.sci.med.dr. Aida Đurđević Đulepa i pedijatrica Jasmina Šlaku su zahvalile Pampersu na donaciji. U bolnici preporučuju upravo tip krevetića kakve je donirao Pampers jer su praktični za rukovanje, prozirni kako bi majka mogla vidjeti bebu i lagani za održavanje. Pedijatrica Šlaku je podsjetila da Opća bolnica nosi naziv “Baby Friendly Hospital – Bolnica prijatelj beba”, te da se svi uposlenici trude, s posebnom pažnjom, stvoriti što bolje uvjete za novorođenčad i njihove majke.

Ove godine kampanjom “1 pakiranje = 1 vakcina” Pampers i UNICEF slave 11 godina partnerstva. Tijekom ovog razdoblja su demonstrirali da zajedno mogu poboljšati živote majki i djece diljem svijeta.

Pampers će, u znak zahvalnosti svim roditeljima u Bosni i Hercegovini koji su sudjelovali u kampanji, podržati bolnice u 20 gradova, nudeći namještaj i pelene za novorođenčad. Na ovaj način Pampers nastavlja svoj plan da doprinese njezi beba od prvih dana života, osiguravajući podršku rodilištima.

Svi su mogli glasovati na Pampers Facebook stranici za jedan grad u Bosni i Hercegovini gdje će rodilište biti modernizirano, osiguravajući namještaj i pelene za novorođenčad. Na ovaj način su ljudi koji su glasovali pokazali dobru volju koja će pomoći majkama i djeci u Bosni i Hercegovini i širom svijeta, demonstrirajući još jednom da zajedno možemo transformirati svijet nabolje. Svaka osoba je u ovome mogla postati “jedan glas”, u 11. godini partnerstva Pampers-a i UNICEF-a i kampanji “1 pakiranje = 1 vakcina” kako bi se poboljšali životi majki i djece diljem svijeta.

O Pampers UNICEF kampanji “1 pakiranje = 1 vakcina”

Partnerstvo između Pampers i UNICEF-a traje 11 godina i tijekom ovog razdoblje majčinski i neonatalni tetanus (MNT) je eliminiran u 17 zemalja1. Pampers poziva roditelje da im se pridruže u specijalnoj rođendanskoj želji: da pomognu da se eliminira majčinski i neonatalni tetanus (MNT) koji još uvijek predstavlja prijetnju. Majčinski i neonatalni tetanus (MNT) utječe na obitelji u nekim od najsiromašnijih dijelova svijeta i do oboljenja najčešće dolazi kada su novorođenčad inficirana kao direktan rezultat nehigijenske prakse kod rađanja, kao što je presjecanje pupčane vrpce nesterilizovanim instrumentima. Kada novorođenče oboli nema pravog lijeka i MNT uzrokuje smrtnost 49,000 novorođenih beba svake godine, što je ekvivalentno jednom bebinom životu svakih 11 minuta. Tijekom 11 godina partnerstva Pampers UNICEF postojala je samo jedna želja: eliminirati majčinski i neonatalni tetanus u svim dijelovima svijeta. Zahvaljujući podršci roditelja, a otkada je počela Pampers UNICEF kampanja “1 pakovanje = 1 vakcina” koja spašava život, po procjeni je spašeno 500,000 novorođenih beba i jedna cjepivo je došla do jedne majke i njezine bebe svake sekunde.

Pridružite nam se u našem 11. rođendanu i Pampers i UNICEF mogu pomoći da se bebe u svijetu zaštite protiv majčinskog i nenonatalnog tetanusa.

Klix.ba