Poruka iz Livna povodom Dana žalosti i sjećanja na 11. srpanj

Ne postoji bolji povod od današnjeg, Dana žalosti i sjećanja na 11. srpnja ’93. godine, da predstavimo uradak naše uveliko prepoznatljive umjetnice zlatnog veza, Dijane Omeragić

livno poruka

Dijana je s povodom današnjeg dana izvezla svoj novi cvijet Srebrenice, ali sa ajetom koji govori o težini grijeha ubojstva počinjenog s očitom namjerom, gdje Uzvišeni Allah dž.š. kaže: “Ako netko ubije nekoga ko nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva, – kao da je svim ljudima život sačuvao. “(El-Ma’ide, 32.)

Dijana se profesionalno vezom bavi već 3 godine, a počela je kao aktivna članice sekcije zlatnog veza Udruženja žena Medžlisa IZ Livno, što je još uvijek, te je tijekom proteklog vremena se isprofilirala, te samostalno radi mnogoborojne slike s vjerskim motivima.

Udruženje žena s ponosom predstavlja svoje najaktvnije članice koje pored moralne podrške, itekako svojim trudom, zalaganjem, sudjelovanjem u projektima, motiviraju druge žene, žele napraviti neke promjene u svome gradu, čine izuzetne napore da ostave pozitivnog traga u vremenu kada se vjerske vrijednosti potiru i stavljaju u drugi plan.

Ovom kratkom pričom šaljemo poruku iz dalekog Livna o itekako otvorenoj svijesti o Srebrenici, o Danu žalosti, o želji da potaknemo i druge da pronađu svoje načine da odaju počast žrtvama u Srebrenici koje su pale zbog oholih ljudskih poriva, da se dokaže i pokaže dominacija jednih nad drugih.

Preporod.com