Posljednje poruke demobiliziranog borca – potrovali su nas!

SARAJEVO – Demobilizirani borac Ramo Bećirović, koji je uhićen na prosvjedima 5. rujna u Sarajevu, preminuo je jutros u devet sati zbog zatajenja srca, potvrdio je odvjetnik Mirnes Ajanović.

Demobilizirani borci i Ramini drugovi u borbi za njihova prava ovu vijest su dočekali s velikom tugom i bolom, ali i obećanjem da njegova žrtva neće biti uzaludna.

Mirsad Džafić, borac koji je od prvog dana u improviziranom Kampu ispred bivše zgrade Vlade FBiH sinoć je imao posljednji kontakt s preminulim Bećirovićem iz Željeznog Polja. On nam je kazao da je iza Bećirovića koji je rođen 1965. godine ostala bolesna sestra.

U porukama koje je Džafić ustupio Patriji Ramo traži da se ispita što je osim suzavca bačeno na demobilizirane borce, te s Džafićem razgovara o tome da se osjeća loše.

“Još sam u nevjerici, najiskrenije saučešće porodici preminulog Rame Bećirovića. On se borio do zadnjeg. Srce mu nije izdržalo, ali naša nastavljaju da kucaju za njega i druge koje nisu dočekali da ih ova vlast prizna” – kaže Džafić.

U obavijesti o smrti Bećirovića Ajanović je izrazio ogorčenje navodeći da je Bećirović žrtva brutalnog sistema, koji se već godinama igra sa sudbinama demobiliziranih boraca i njihovih porodica.

“Posebno su bezobzirni parlamentaraci i Vlada Federacije BiH koji su zbog neusaglašavanja zakona o demobiliziranim borcima prisilili borce na javne prosvjede”, navodi Ajanović.

Autor: Dnevno.ba