Posljednji ples tate i bolesne kćeri (1): ‘Znam, ona umire…’

Jednogodišnja Millie teško je bolesna od dana svog rođenja. Doktori joj nisu dali ni 24 sata života, a sad treba napuniti dvije godine. Roditelji svijesni stanja uljepšavaju joj svaki dan – do kraja.

umire

Video oca koji sa svojom terminalno bolesnom kćeri pleše posljedni ples prije negoli umre, slomit će vam srce. Članovi benda,koji je prije svoje gaže posebno za obitelj izveo njihovu pjesmu ‘Your Baloon Is Rising’, jedva su suprezali suze gledajući ovaj prizor.

POGLEDAJTE VIDEO:

https://youtu.be/dTZjCIkaDXM

Kevin McGuire držao je u rukama svoju jednogodišnju kćer Millie koja se rodila s teškim oštećenjima mozga zbog kojih ne može gutati, a pati i od drugih bolesti. Kada je rođena s oštećenjem 2015. godine, doktori su rekli kako neće preživjeti ni noć. No mala hrabra Millie trebala bi uskoro napuniti dvije godine.

Ovaj ples posebno je značajan na Kevina i njegovu kćer jer, kako kaže, teško mu je zamisliti da neće jednog dana s njome plesati na maturi, vjenčanju i rođendanima. Pjesma koja svira u pozadini je upravo ona koju Kevin pjeva Millie kao uspavanku svake večeri.

– Moja supruga i ja znamo da će Millie uskoro preminuti, no to nas ne sprečava da stvaramo lijepe uspomene s njome, rekao je McGuire.

Millie često mora biti povrdgnuta terapetuskoj hipotermiji da se zaustave ostala oštećenja na mozgu. Nakon 72 sata malu jednogodišnjakinju doktori ponovno utople na tri dana. Doktori su već spomenuli McGuierovima kako bi se Millie uskoro trebala vratiti u bolnicu i tamo biti na svakodnevnoj njezi. Ona trenutno prima morfij protiv boli, lijekove za opuštanje mišića, protiv refluksa i za iskašljavanje.

Osim Millie, McGuierovi imaju sina od 19 i kćer od 10 godina. Trenutna zadaća cijele obitelji je osigurati da Millie ima, iako kratak, lijep i ispunjen život te da njezine potrebe stave ispred svojih.

24 sata