Potpisani ugovori za dodjelu dvadeset plastenika

U zgradi Gradske uprave Livno danas su potpisani ugovori za dodjelu plastenika. Riječ je o projektu „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“ kojega Grad Livno provodi u suradnji s dobrotvornim organizacijama „LDSC“ i „MAID“. Ugovori su potpisani s dvadeset korisnika s područja Livna, odabranih putem javnog poziva. Potpisali su ih predstavnici spomenutih organizacija i u ime Grada Livna gradonačelnik Luka Čelan.

Vrijednost cjelokupnog projekta je oko pedeset tisuća konvertibilnih maraka. Veći dio financiranja snosit će Grad Livno s poslovnim suradnicima a jedan manji dio sami korisnici. Nakon svečanosti potpisivanja gradonačelnik je čestitao korisnicima te poželio uspješan daljnji rad kao i nastavak suradnje i u buduće.

„Grad Livno će nastojati i dalje osiguravati ovakvu vrstu projekata kroz koje pomažemo i potičemo poljoprivredni sektor. Znate da smo prije određenog vremena imali projekt izgradnje mini mljekara za deset malih proizvođača livanjskog sira.

Tu je također i projekt potpore mladim ženama kroz pokretanje vlastitog poslovanja. I evo danas početak projekta dodjele plastenika, mogućnost samozapošljavanja, osamostaljivanja što je zapravo i najveća vrijednost ovog projekta“, kazao je gradonačelnik Čelan. Korisnici će kroz projekt uz adekvatnu obuku iz oblasti plasteničke proizvodnje dobiti kompletno opremljen plastenik veličine stotinu kvadrata, što uključuje i sustav navodnjavanja kao i potreban sadni materijal.

http://www.livno.ba