POTPUNI KRAH SUPERLIGE: Istupili svi engleski klubovi, zvijezda Barce ekspresno reagirala s porukom svima

Chelsea supporters light a blue flare outside Stamford Bridge, the home stadium of Chelsea FC, during a protest about the proposed formation of a European Super League. Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur, Manchester City, Manchester United and Liverpool (the big six) will join Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus, AC Milan and Inter Milan as founding members along with three other yet to be announced teams. The news has been condemned by football supporters, other clubs, UEFA, FIFA as well as the UK government. Chelsea supporters protest against European Super League, LONDON, UK - 20 Apr 2021,Image: 606804190, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Klubovi su počeli popuštati pod pritiskom, Manchester City i Chelsea prvi su najavili da istupaju, a malo prije ponoći napravili su to i ostali engleski klubovi
Engleski nogometni velikani odustali su odustaju od Superlige. Samo dva dana nakon što je 12 europskih bogataša šokiralo svijet objavom o pokretanju Superlige predomislili su se zbog negativne reakcije javnosti.

Chelsea, City, Arsenal, Liverpool, Manchester United i Tottenham trebali su biti dio tog elitnog društva no na koncu su odustali.

22:33 – Nakon Cityjeve objave oglasio se Uefin šef Aleksander Čeferin.

“Oduševljen sam što mogu izraziti novu dobrodošlicu Manchester Cityju u europsku nogometnu obitelj. Kao što sam rekao na Uefinom kongresu, treba imati hrabrosti priznati pogrešku, a ja nikad nisam sumnjao da je City to sposoban. Taj klub daje našem sportu veliku vrijednost i presretan sam što ćemo nastaviti suradnju”, poručio je Čeferin.

22:26 – Manchester United potvrdio je kako Ed Woodward krajem godina odlazi iz kluba.

22:04 – Igrači Liverpoola predvođeni kapetanom Jordanom Hendersonom objavili su na društvenim mrežama kako su protiv Superlige.

“Ne volimo to i ne želimo da se to dogodi. To je naše zajedničko stajalište. Naš angažman prema klubu i njegovim navijačima je apsolutan i bezuvjetan. You’ll Never Walk Alone”, poručili su igrači vlasnicima i vodstvu kluba.

21:50 – Sudjelovanje Barcelone u novoj Superligi moglo bi biti uvjetovano odobrenjem njezinih članova, objavili su španjolski mediji. Katalonska televizijska postaja TV3 izvijestila je da ugovor koji je Barcin predsjednik Joan Laporta potpisao s ostalih 11 klubova članova osnivača sadržava klauzulu koja klubu dopušta odustajanje od sporazuma ukoliko se njegovi članovi ne slože.

Španjolci navode kako se Laporta u utorak sastao s menadžerom Barcelone Ronaldom Koemanom kako bi objasnio stajalište kluba o Superligi i dogovorio razgovor u srijedu s kapetanima Lionelom Mesijem, Gerardom Piqueom, Sergiom Busquetsom i Sergijem Robertom.

21:38 – Navodno će večeras biti održan hitan sastanak predstavnika 12 superligaških klubova, a glavna tema bit će upravo to – napuštanje Superlige.

21:34 – I madridski As piše o krahu projekta Superlige nakon najave povlačenja Chelseaja, Ciutyja, Atletica i Barcelone.

Net.hr