Potrebno ukazivati na loš položaj branitelja u društvu

1

Općinski načelnik Luka Čelan upriličio je prijam za sve članove Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Među okupljenim braniteljima, bili su članovi obitelji poginulih, predstavnici HVIDR-e, dragovoljci, veterani, predstavnici oružanih snaga kojima je općinski načelnik uz riječi dobrodošlice čestitao Dan branitelja, te dodao: – Današnjim danom podsjetit ćemo javnost, prije svega, na snagu ljubavi i domoljublja svakog hrvatskog branitelja i zahvaliti im na tome.

Bez te snage, temeljene na pravednosti, ne bismo danas bili ovdje. Bez obzira na to što je danas dan proslave, trebamo i moramo ukazivati na prava branitelja i govoriti o njihovom lošem statusnom položaju u društvu – kazao je načelnik Čelan.

Također je ispred zgrade za branitelje upriličena podjela ključeva stanova za petnaest obitelji poginulih branitelja. Nazočne je u ime županijske Udruge obitelji poginulih branitelja pozdravio njezin predsjednik Franjo Čačija, te Neda Radoš, pomoćnica direktorice Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a HBŽ-a za stambeno zbrinjavanje. – Ovaj čin je samo jedan mali dio zahvalnosti koju dugujemo poginulim braniteljima koji su dali najvrjednije što su imali – svoje živote. Neka nam uvijek bude na srcu i u mislima žrtva koju su podnijeli za slobodu svog naroda. Počivali u miru Božjem – rekla je.

Ključeve od 15 stanova uručio je premijer HBŽ-a Ivan Jozić. – Dodjelom današnjih stanova riješili smo stambeno zbrinjavanje svih obitelji poginulih hrvatskih branitelja općine Livno na prvoj crti bojišnice, koje im po zakonu pripada. Preostalih 13 stanova u istoj zgradi bit će dodijeljeno najtežim invalidima Domovinskog rata općine Livno. Završetkom ove zgrade ne prestaje obveza ove, a ni buduće Vlade, da se brinemo za naše branitelje – naglasio je premijer Jozić. Općina Livno dala je svoj doprinos u rješavanju stambenog pitanja braniteljske populacije na način da je izvršila besplatnu dodjelu zemljišta i svih potrebnih dozvola, a sredstva za gradnju osigurala je Vlada HBŽ-a.

www.vecernji.ba