Povijest izbornih krađa u Livnu I. dio

Povijest izbornih krađa u nas nije povijest. To je konstantno nasilje elitističke manjine od prvih izbora do zadnjih.

Da je tome tako evo za uvod kratki citat sa Wikipedije o parlamentarnim izborima u Jugoslaviji 1945. godine gdje se jasno vidi da je, bar što se izbora tiče, kod nas povijest u biti i sadašnjost i da se ništa promijenilo nije.

„Kako je i inače slučaj s izborima koje organiziraju ekstremističke stranke – pa tako i ekstremno ljevičarske komunističke partije – izbori nisu bili pošteni, nego izraz organiziranog političkog nasilja nad stanovništvom. Oporbi nije omogućena nikakvo organiziranje, niti bilo kakva predizborna promidžba, niti uopće nastupanje u javnosti. Pripadnici oporbe su bili izloženi zastrašivanju, koje je tih mjeseci imalo najsnažniji mogući učinak…“

Izvor prvih demokratskih prijevara je popis stanovništva 1991. godine, kad se svjesno manipuliralo brojem stanovnika, u cilju što bolje pripreme za ono što je slijedilo. A slijedio je rat.

Prvi demokratski izbori su pokazali da je partijski balon pukao, a plinovi su polako počeli ulaziti u nacionalne stranke. Kako je rat išao kraju, a „Dayton“ zabetonirao popis iz 1991. godine, „mentalno komunistički plinovi“ su uvidjeli da su birački spiskovi zgodno područje za nastavak hegemonističkog djelovanja nad svojom nacijom.

Nedostatak volje naroda da ga zastupa jedna partija nastavio se kompenzirati trpanjem nepostojećih glasova sa apsurdno širokih biračkih spiskova. Savršeno loš izborni zakon, apsolutna nadstranačka suradnja mentalno komunističkih plinova u nacionalnim strankama, birački odbori poredani sa državnih jasala bez kičme i sa mekom klimavom glavom put su za sve dosadašnje BiH uspjehe, bilo opće (nacionalne) bilo lokalne.

U nekoliko tekstova ćemo opisati neke konkretne događaje sa biračkih mjesta. Cilj je da se javnost upozna kako se manipulira našim glasovima i da svi koji budu sudjelovali u budućim izbornim procesima postanu svjesni tehnika kojima se varalice služe.

Vrijeme je da na izborima odlučuju birači.

Autor: Studena Vrila, studenavrila@mailfence.com

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply