Požar na kući kod Bugojna, susjed spasio jednoipolgodišnju djevojčicu

Još se utvrđuju uzroci jutrošnjeg požara u naselju Kordići u Mjesnoj zajednici Gračanica na teritoriji općine Bugojno, u kojem je pričinjena ogromna materijalna šteta. -Bio sam na poslu kada sam saznao da su vatrogasci i policija ispred moje kuće.

Naravno, pretrnuo sam, strahujući od najgorega. Srećom, do toga nije došlo, ali je pričinjena velika šteta na kući, koju je moja obitelj godinama gradila – kazao je Feni Dženan Čehaja.

Dodaje kako je u požaru uništen krov i gornji kat kuće, te je i prizemlje puno vlage zbog vode koja, s plafona i zidova, pada na pod. -Teško je gledati sve ovo. Ali, najvažnije je da nitko nije stradao. U posljednjem trenutku, susjed je spasio moju jednoipolgodišnju kćerku.

Ostale dvije curice od pet i šest godina igrale su se u dvorištu. Supruga i roditelji su, također, prošli bez ozljeda – istaknuo je. Privremeni smještaj obitelji Čehaja ponudili su rodbina i susjedi, ali se oni nadaju da će se uskoro steći uvjeti da se vrate u svoj dom. Okolnosti koje su dovele do ovog događaja, bit će poznate po okončanju istrage, a pretpostavlja se da su požar izazvale neispravne instalacije.

www.vecernji.ba