Poziv livanjskim uhljebima na suradnju!

Tri mrvice izbačene u novom naselju u Livnu, između zgrada. Uplašene, na nepoznatom terenu, laju do ludila, po cijelu noć. Poziva bezbroj.
– Laju, ne može se spavati. Nosite ih!
– Kuda da ih nosimo!? Stavite im hranu, smiriće se.

Pasa je uvijek bilo i bit će ih, sve dok se prešutno gleda kako se izbacuju na cestu i nitko ne želi “da se miješa”, kao nije to njihova briga. E, bogme je to briga sviju nas, dok svi zajedno ne počnemo prozivati NELJUDE koji to čine, i dok se ovakva nedjela ne počnu kažnjavati, problema će biti, a o psećoj patnji da ne govorim. 

Nadležne općinske službe, ništa ne rade po pitanju kažnjavanja i rješavanja ove problematike, a i zašto bi, kad nekoliko entuzijasta obilazi grad, skuplja pasiće, hrani ih, lijeći, udomljava i rješava im “problem”.
Institucije koje moraju rješavati ovu problematiku, tj. adrese na koje se trebate obratiti, kako biste imali “miran san”, nije Udruga “O”, već:
Općinska služba za gospodarstvo i inspekcijske poslove,
Županijska inspekcija za veterinarstvo
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,
JP Veterinarska stanica Livno
JP Kolmunalno Livno,

Ovu oblast ne može i ne smije rješavati par laika i volontera, ovo je domena rada svih pobrojanih institucija i samo oni mogu i moraju, konačno, poduzeti aktivnosti kako bi građani imali “miran san”, a psi siguran život.
Svi su oni, deklarativno, voljni da nešto poduzmu, ali nitko ne želi da bude prvi, pa evo MI smo prvi, nudimo ruku da zajedno svi učinimo napor, te da se konačno uredi ova oblast na zadovoljstvo građana, a i dobrobit nevinih duša – pasa. Relax Portal