Poziv na susret svih Podgradinjana (informacije i detalji o događaju)

Drage Podgradinjanke i dragi Podgradinjani,

pozivamo vas da se u što većem broju odazovete na „Susret svih Podgradnjana“ povodom 50 godina od početka izgradnje Buškog jezera i masovnog iseljavanja naših sumještana. Cjelodnevni susret održat će se u našem selu 11. kolovoza 2018. godine s početkom u 13 sati.

Životni putevi odveli su nas različitim smjerovima tako da nas danas ima diljem svijeta, možemo slobodno reći da nas je daleko više izvan nego u našoj najdražoj i jedinoj Podgradini.

Mnogi u svom rodnom selu nisu bili godinama, neki čak i desetljećima tako da je ovo jedinstvena prilika da se ponovno okupimo, podružimo, zapjevamo i veselimo kao nekada….., u ona dobra stara vremena!

Okvirni plan susreta

11.08.2018.
13:00 – 14:00 sati Okupljanje na izvoru Ozrni i ugodno druženje uz piće dobrodošlice;
15:00 sati Službeni početak programa; Natjecanje u seoskim sportovima (potezanje konopa, kamena s ramena, skok u dalj……)
17:00 sati Zajedničko fotografiranje pored izvora Ozrne;
18:00 sati Zajednička večera (domaće pite, domaći čobanac, janjeće pečenje (koje će se peći na licu mjesta) i odojak, uz neograničeno piće;
20:00 sati Glazba uživo (hrvatski narodni guslar – Stipe Babić, harmonika/klavijature – Jandre Babić i gitara – Nikola Babić);
12.08.2018.
11:00 sati Svečana Sv. Misa u župnoj crkvi Sv. Ive u Podhumu za sve Podgradinjene (pokojne i žive)

Molimo sve one koji će na sam dan održavanja Susreta doći svojim automobilima da iste parkiraju kod svojih kuća ili kuća svoje rodbine u samom selu, a na Ozrnu se upute pješice.

Put prema izvoru Ozrne mora ostati slobodan od parkiranja automobila i prohodan za potrebe Organizacijskog odbora ili možebitne druge slučajeve u nuždi.

Na kraju se moramo malo osvrnuti i na onu „najtežu“ stranu ove lijepe ideje, nadamo se još ljepšeg događaja, a to je zatvaranje financijske konstrukcije koju organizacija ovakvog događaja zahtjeva.

Kao što vam je vjerujem poznato od početka je u organizaciju uključeno svega nekoliko ljudi i sve se zasniva na njihovom entuzijazmu i volonterskom/dobrovoljnom radu. Svoju energiju, trud i vrijeme svi odreda besplatno daruju i maksimalno se zalažu kako bi sve prošlo u najboljem redu, na sreću i zadovoljstvo svih onih koji će nazočiti susretu.

Ono u čemu moramo baš svi sudjelovati i na taj način pomoći što uspješnijoj organizaciji ovog događaja jest određena novčana participacija. Naš prijedlog kao organizatora ovoga događaja bio bi da svaki sudionik susreta stariji od 15 godina svojim dobrovoljnim prilogom sudjeluje u pokriću ukupnih financijskih troškova. Djeca ispod 15 godina starosti bila bi oslobođena bilo kakvog plaćanja.

Ovdje želimo posebno istaknuti da se radi o dobrovoljnom prilogu, dakle, on nije obavezan niti je bilo kakav uvjet sudjelovanja na susretu. Ukoliko netko nije ili neće biti u mogućnosti izdvojiti određena novčana sredstva za pokriće troškova jednako je dobrodošao kao i svatko drugi.

Drugim riječima, svi ste dobrodošli bez obzira na materijalni status i veselimo se našem zajedničkom susretu!

Naša sadašnja procjena govori da bi u pokriću svih troškova organizacije učešće svakog odraslog (starijeg od 15 godina) sudionika trebalo biti oko 30KM ili 150Kn ili 20€ ovisno u kojoj će se valuti plaćati, ali ponavljamo niti je to uvjet dolaska niti je obveza. Može se dati i više, može i manje, a ne mora ništa, to prepuštamo svakome na njegovu volju i mogućnosti. Ukoliko kojim slučajem bude prikupljeno više novca nego što što su troškovi samog događaja, taj višak će biti ili doniran u humanitarne svrhe za potrebite u selu ili uložen u obnavljanje izvora Ozrne koji je u planu.

Ukoliko ima onih koji nemaju gdje prespavati moguće je dogovoriti noćenje u Športsko rekreacijskom centru Kamešnica u odlično opremljenim sobama po povoljnoj cijeni. Za više informacija obratite se na sljedeći broj mobitela: 00387 (0) 63 496 143.

Oni koji žele uplatiti određen iznos u svrhu pomoći organiziranju našeg Susreta mogu to uraditi na sljedeći način:

Za uplate iz Bosne i Hercegovine

PRIMATELJ: Ekološka udruga Ozrna
BROJ RAČUNA: 1544802010665152
SVRHA: Za „Susret svih Podgradinjana“
Za uplate iz inozemstva

PRIMATELJ: Ekološka udruga Ozrna
ADRESA: Podgradina bb, 80101 Livno, BiH
IBAN: BA391544802010665152
SWIFT CODE: UPBKBA22 (INTESA SANPAOLO BANKA d.d. BiH, Obala Kulina Bana 9A, Sarajevo)
Zaključno, koristimo još jednom priliku da vas, sve naše drage Gradinjane, ma gdje bili, pozovemo da nam se 11. kolovoza 2018. pridružite u što većem broju na našem prvom susretu ovakvog tipa u našem malom selu podno Kamešnice!

Do skorog viđenja u našoj Podgradini srdačno vas pozdravljamo!

Organizacijski odbor

https://www.podgradina.net