Poznat identitet osobe koja je gađala kamenjem Borjanu Krišto

Policajci iz Livna priveli su 24-godišnjeg mladića koji je jučer, ispred njene obiteljske kuće, kamenjem gađao zamjenicu predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH Borjanu Krišto.

borjana

Kako Faktor nezvanično saznaje, zbog ovog napada priveden je 24-godišnji Frano Krišto, nastanjen nedaleko od mjesta gdje stanuje i zamjenica predsjednika HDZ-a.

Krišto je napadnuta u trenutku dok je u dvorištu svoje kuće obavljala neke vrtlarske radove, a sa njom u društvu bila je i njezina prijateljica.

Iako je napadač na nju, uz psovke, bacio dva kamena, ni Borjana Krišto niti njena prijateljica nisu povrijeđene.

Policija je nakon prijave slučaja u dvorištu pronašla dva manja kamena, kao i dva kamena izvan dvorišta.

Saznajemo i da napadač, iako nosi isto prezime, nije u bližoj rodbinskoj vezi s Borjanom Krišto. On je nakon saslušanja u policiji pušten na slobodu, te će protiv njega Kantonalnom tužilaštvu u Livnu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanja sigurnosti.

Službeno, motivi ovog napada nisu poznati, ali se neslužbeno moglo čuti da je povod za ovaj napad bila sporna raspodjela sredstva iz državnog proračuna o kojoj su mediji izvijestili posljednjih nekoliko dana.

Naime, Borjana Krišto je nedavno dospjela u fokus javnosti nakon što je otkriveno da je Udruženje “Hrvatska žena Livno” na čijem je čelu njezina snaha Tihana Krželj države dobilo 100.000 KM.

Spomenuto udruženje sredstva je dobivala i od same Borjane Krišto dok je bila predsjednica Federacije BiH. Krišto je 2008. podijelila 150.000 KM nevladinim organizacijama u BiH, od čega je 10.000 maraka pripalo udruženju njene snahe Tihane.

Faktor.ba