Poznat identitet poginulog motocikliste: Paljuca prešao u suprotnu traku i udario u autobus

U prometnoj nesreći koja se jučer u poslijepodnevnim satima dogodila na prevoju Borova Glava kod Livna, poginuo je 38-godišnji motociklista Kristijan Paljuca iz Slavonskog Broda.

nesreća

Do nesreće je došlo nešto iza 14 sati na magistralnom putu Livno – Kupres, kada su se sudarli motocikl gilera, kojim je upravljao Paljuca, i autobus MAN, za čijim volanom je bio E. Z. (49) iz Kalesije.

Odmah nakon nesreće na mjesto događaja su izašli livanjski policajci i ljekari Hitne pomoći, te je Paljuca sa teškim povredama prevezen u Županijsku  bolnicu u Livnu, gdje je i preminuo.

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo usljed neprilagođene brzine kretanja motocikla, koji je u jednom trenutku prešao u suprotnu traku u krivini i sudario se sa autobusom.

Tijelo stradalog Paljuce prevezeno je u mrtvačnicu livanjske Županijske  bolnice, gdje će tijekom dana biti obavljena obdukcija.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci MUP-a HB županije.

Stradali Paljuca je, inače, 2009. godine “za dlaku” izbjegao smrt, kada je na njegov automobil Audi A6 naletio pijani vozač honde iz Zagreba na autoputu A3 kod mjesta Dragalić u Hrvatskoj.

Zagrepčanin je tada, kako je Paljuca ispričao novinarima, autoputem vozio iz suprotnog smjera te udario u lijevu stranu njegovog audija. Paljuca je tada izjavio kako su mu policajci nakon nesreće rekli da “može slaviti svoj drugi rođendan”.

Faktor.ba