Praljak je ostavio oproštajno pismo: “Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju”

praljak

SLOBODAN PRALJAK, koji se jučer u haškoj sudnici ubio ispijanjem otrova nakon što mu je izrečena presuda, iza sebe je ostavio oproštajno pismo.

Kako doznaje Večernji list, u domu njegove obitelji na zagrebačkom Kraljevcu pronađeno je oproštajno pismo u kojem je naveo svoju posljednju želju. Pismo je bilo zapečaćeno s napomenom da se otvori u slučaju njegove smrti, a napisano je prije dvije godine.

“Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju”, napisao je u pismu. Dodao je i da želi intimni ispraćaj na kojemu bi bila samo obitelj te najbliži prijatelji.
Njegovu obitelj već su posjetili ministar Medved, Miroslav Tuđman i Zdravka Bušić, tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova, kako bi se s obitelji dogovorili oko ispraćaja, no sada od toga neće biti ništa. Kako piše Večernji list, njegov sprovod trebao je organizirati Hrvatski generalski stol a ne Vlada kako bi bila izbjegnuta osuda međunarodne zajednice.

Podsjetimo, bivši načelnik glavnog stožera HVO-a general Slobodan Praljak jučer je u haškoj sudnici nakon što mu je potvrđena osuđujuća presuda i kazna zatvora od 20 godina za zločine počinjene na području Herceg-Bosne popio otrov uz riječi: “Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu.”

Ubrzo nakon toga je preminuo.

https://youtu.be/nDrXz0kaPlo

Index.hr