Pravi “rudnik zlata”: Voćka koja će vam donijeti 5.000 eura mjesečno, a evo što vam samo treba!

Ukoliko imate prostor na kojem bi mogli posaditi neke voćkice, ovaj članak posvećen je isključivo vama, a moguće je da će vam upravo ovaj članak promijeniti život iz korijena, a saznati ćete na koji način. Veoma bitno je da pažljivo pročitate svaki korak koji se tiče uzgoja ove voćke koja sve više postaje rijetka…

borovnica

Ogromnu zahvalnost svi oni koji se odluče na ovaj korak duguju stabilnoj cijeni na tržištu, jer samo po jednom hektaru mjesečno moguće je zaraditi 5.000 eura mjesečno, možete li zamisliti koliko bi mogli zarađivati uz dosta truda i zalaganja. Uzgoj ove voćke nije uopće jeftin, niti jednostavan, piše “Cenzurisano“…

Ukoliko uzmemo statiskičke podatke, prisjetit ćemo se kako je Srbija prije tri godine imala nešto manje od 200 hektara, dok je danas taj broj drastično porastao na oko 900 hektara.

Jedna obitelj odlučila je podijeliti svoje iskustvo sa nama. Prisjećaju se svog početka kada su tek počeli saditi borovnice, nitko nije znao što to oni rade, i zbog čega. Nisu se mnogo osvrtali na komentare. Iskoristili su činjenicu da borovnice u lipnju mogu da se proizvedu samo na našim prostorima, upravo zbog toga u tom periodu podignu drastično cijene izvoza.

Narednog mjesca Poljska počinje sa velikim proizvođačima, pa će biti primorani spustiti cijenu, ali u svakom slučaju neće biti na gubitku.

Ukoliko se odlučite na ovaj korak, budite spremni na dosta ulaganja, ali prva zarada očekuje se nakon tri godine. Ukoliko se sve uradi kako treba, moguće je da dobijete na jednom hektaru oko 15-16 tona borovnice.

Više o uzgoju borovnica pogledajte u priloženom videu: