Predsjednik mladeži HDZ BiH HBŽ položio prijemni ispit u nepotizmu!

hdz

Nakon objavljenih rezultata Županijskog natječaja za prijam vježbenika u HBŽ, postavljamo pitanje, kako sami sebi, tako vama čitateljima i institucijama pravne države.

Postoji li nepotizam pri zapošljavanu vježbenika?

Ovim putem nemamo namjeru nikoga osobno diskreditirati, ali jednostavno osjećamo potrebu ovo podijeliti sa javnosti. Naime u rezultatima natječaja koji se odnosi na prijam vježbenika s diplomom visokog obrazovanja VII stupnja, profesor geografije +ili s diplomom visokog obrazovanja prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolojskog sustava studiranja ( najmanje 180 ECTS bodova).

Stoji ime Ante Bokanovića predsjednika mladeži HDZ BiH HBŽ i to nije ništa sporno na prvi pogled jer je dotični ostvario 16 bodova a ostali su bili niže rangirani ( bodovani) od njega. Međutim postavljamo pitanje (prilogu stavljamo dokaze), kako je moguće da ista osoba, bude korisnik Studentskog doma u Mostaru kao redovan student i u isto to vrijeme prijavljen na zavodu za zapošljavanje.

U prilogu je jasno vidljivo da je Ante Bokanović ostvario 7 bodova na račun dužine nezaposlenosti , i to po 0.25 bodova za mjesec dana proveden na zavodu za zapošljavanje, što bi iznosilo 28 mjeseci ili 2 godine i četiri mjeseca. A ista ta osoba je korisnik usluga studentskog doma za akademsku 2015/16 godinu. Možda je odgovor na ovo pitanje kada si u HDZ BiH možeš sve!

Možeš koristiti prava kao nezaposlena osoba u isto to vrijeme kao redoviti studenti na račun toga prestići kolege koji su imali veći prosjek ocjena od tebe, dobiti vježbenički , a kolege kofer u ruke i u bijeli svijet.

1

Isječak sa rang liste studenata koji su ostvarili prava na korištenje studentskog doma u Mostaru za akademsku 2015/16 godinu.

2

http://ljubuski.net/