Prehrana prema krvnim grupama: Evo što biste trebali jesti, a što izbjegavati

Pravilna prehrana iznimno je važna za zdrav i dug život, a liječnik Peter D’Adamo tvrdi kako bismo prehranu trebali prilagoditi svojoj krvnoj grupi. Osim što je dobra za naše zdravlje, pravilna prehrana može nam pomoći i u gubitku viška kilograma, no važno je znati koje namirnice smijemo konzumirati.

Krvna grupa 0

Prehrana bi vam trebala biti bazirana na visokom unosu proteina, nemasnog mesa, mliječnih proizvoda, ribe, povrća, grahorica. Za mršavljenje najbolje su morski plodovi, alge, crveno meso, brokula, špinat i maslinovo ulje, dok pšenicu, kukuruz i mliječne proizvode treba izbjegavati.

Krvna grupa A

Trebali biste izbjegavati meso i birati vegetarijansku prehranu s mnogo grahorica, voća i povrća te cjelovitih žitarica. Za mršavljenje su najbolji plodovi mora, povrće, ananas, maslinovo ulje i soja, no treba izbjegavati mliječne proizvode, pšenicu, kukuruz i grah.

Krvna grupa B

Izbjegavajte kukuruz, rajčice, kikiriki i sjemenke sezama. Pileće meso može također biti loš izbor. Jedite zeleno povrće, jaja, crveno meso i mliječne proizvode s nižim udjelom masti. Za mršavljenje trebali biste birati zeleno povrće, jaja i jetra, a izbjegavati piletinu, kukuruz, kikiriki i pšenicu.

Krvna grupa AB Vaša bi prehrana trebala uključivati tofu, morske plodove, mliječne proizvode i zeleno povrće zbog manje količine želučane kiseline u želucu. Izbjegavajte kofein, alkohol i dimljene suhomesnate proizvode. Za mršavljenje su najbolji tofu, plodovi mora, zeleno povrće i alge, ali treba izbjegavati piletinu, kukuruz, heljdu i grah.

www.vecernji.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply