Preminuo Darko Božić, tužitelj Županijskog tužiteljstva HBŽ

Sa žaljenjem obavještavamo pravosudnu zajednicu i žitelje Hercegbosanske županije da je Darko Božić, uvaženi tužitelj Županijskog tužiteljstva HBŽ, preminuo 24. studenog 2021. godine u Livnu.
Povodom nenadoknadivog gubitka, obitelji Božić i svim prijateljima i kolegama uvaženog tužitelja Božića, glavni tužitelj Županijskog tužiteljstva HBŽ Livno Vaso Marinković, svi tužitelji i djelatnici Županijskog tužiteljstva HBŽ, izražavaju iskrenu sućut.
Tužitelj Darko Božić rođen je 1964. godine u Varešu. Završetkom srednje škole upisuje Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu koji završava 1989. i stječe zvanje diplomiranog pravnika, nakon čega radi u organima uprave. Pravosudni ispit položio je 2003. godine.
Sudjelovao je u radu mnogih tijela za izradu nacrta različitih zakona i drugih propisa na razini Vlade hbž, Vlade Federacije BiH kao i radnih skupina u reformi sektora pravosuđa u BiH formiranih u okviru Ministarstva pravde BiH.
Cjelokupnu pravosudnu karijeru proveo je u Županijskom tužiteljstvu HBŽ na poziciji tužitelja, na koju je imenovan odlukom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH 15. ožujka 2014. godine.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply