PRESICA U BEOGRADU Vaterpolisti Zvezde otkrili detalje napada u Splitu: ´Zagledao se u grb i pitao – šta ti je to na majici? Ne smij se…´

Predstavnici Vaterpolskog kluba Crvena Zvezda u 12 su sati u Beogradu sazvali konferenciju za novinare na kojoj su vaterpolisti napadnuti u Splitu iznijeli svoju verziju priče o subotnjem napadu u Splitu.

Napadnuti su vratar Aleksandar Kralj koji je skočio u more, te Miloš Maksimović i Dušan Vasić dok su kao gosti sjedili na štekatu jednog kafića. Prvi se novinarima obratio Vasić.

“Što se tiče kronologije događaja ja ću reći kako je to izgledalo iz mog kuta. Poslije treninga smo odlučili popiti kavu na Rivi, prošetali smo, sve je bilo puno i u prvi mah nismo našli niti jedan slobodan stol gdje bi popili kavu. Našli smo ipak jedan i u jednom sam trenutku vidio kako nas konobar gleda na neki čudan način. Uvjeravao sam sebe da to nije upućeno nama. Zatim nam je prišao i neprijateljski se zagledao u grb i pitao što ti je to na majici. Rekao sam da sam došao igrati utakmicu, i pritom se nasmijao. On mi je rekao – nemoj se smijati, ovo nije šala, pokrij to.

Nakon što je on otišao i nije nas uslužio, ja sam s dečkima popričao i rekao da je najbolje da odemo iz lokala i promijenimo ga. Sjeli smo u lokal do toga, a vjerojatno nas je taj isti konobar vidio, ali konkretno ne znam što se točno događalo jer dokaze nemamo. Nakon 20 minuta su na nas nasrnuli maskirani huiligani, momci kako god bilo, meni i Maksimoviću su dotrčali s leđa, udarali su nas što šakama, što s drugim predmetima. Maksimović i ja smo primili udarce po leđima i po glavi. Ja im nisam bio toliko interesantan jer nisam imao klupska obilježlja, dok su ova dvojica imali. Ostalo sve znate što se dogodilo, Kralj se bacio u more. Mislim da je jedan čak držao i nož s fantomkom na glavi, drugi štangu…”, rekao je Vasilj.

Zatim je riječ preuzeo Aleksandro Kralj, vaterpolist koji je spas potražio skokom u more.

“Rekao sam da imamo utakmicu i želimo popiti kavu. Zatim mi je rekao, ‘ajde, ajde, popij to i bjež’, ja sam se nasmijao i mislio da je sve neka šala, ali rekao mi je da nije i da ništa nije smiješno. Najgore sam prošao u čitavom kaosu jer mi je prilikom bijega pala jakna. Ostao sam usred Rive u Zvezdinoj trenirci. Zato su se i na mene najviše fokusirali napadači, rekli su mi da skinem to sa sebe, počeo sam trčati da spasim živu glavu jer ih je bilo dosta. Nisam znao gdje krenuti, udarali su me, a vidio jednog dečka kako je nožem krenuo na mene i zakačio me po nozi. Jedino što sam mogao u tom trenutku je skočiti u more. Policija mi je rekla da sam napravio dobru stvar, skočio sam misleći da sam se spasio. Ali, tada je nastao kaos jer su me počeli gađati svim i svačim. Bacio sam sve sa sebe, skinuo majicu i nakon tri, četiri minute rekao okupljenim ljudima da zovu policiju jer će me netko ubiti. Umjesto da mi pomognu vikali su ubij četnika, ja sam rekao da sam vaterpolist, a ne huligan i da nemam nikakve veze s ničim. Nakon deset minuta u hladnoj vodi došla je policija i tu sam našao spas. Da nisam skočio u more, ne želim niti pomišljati što bi se dogodilo. Samo mi je obitelj bila na pameti, moje dijete i moja žena… samo sam se htio spasiti pod svaku cijenu. Hvala policiji u Splitu koji su bili profesionalni”, rekao je Kralj.

Splitska policija tijekom jutra privest će na Županijsko državno odvjetništvo trojicu mladića koje se sumnjiči da su u subotu oko 13 sati na splitskoj Rivi sudjelovali u napadu na trojicu vaterpolista beogradske “Crvene Zvezde”, javlja Slobodna Dalmacija.

Tereti ih se za kazneno djelo razbojništva uz uporabu opasnog oruđa te ih se sumnjiči i za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, a sve iz mržnje.

Za prvo djelo zakonom je predviđena kazna od tri do 12 godina zatvora dok je za drugo djelo određena kazna od jedne do osam godina zatvora. Očekuje se da će ŽDO tražiti određivanje istražnog zatvora.

Dnevnik.ba