PRETUŽNA VIJEST IZ SRBIJE / Preminula djevojčica zaražena koronom, borba za život trajala je četiri mjeseca. Čak je i pitala kada će ići kući…

Četiri mjeseca trajala je borba s covidom jedne 16-godišnjakinje iz Užica koju je, nažalost, na koncu izgubila. Prije tri dana preminula je na Institutu za majku i dijete u Beogradu, piše Blic.

”Nakon četiri mjeseca mukotrpne borbe liječnika da joj spase život, djevojčica je, nažalost, preminula. Dali smo sve od sebe i više od toga i svima nam je jako žao”, kazali su iz bolnice.

‘Tražila je vode i pitala kada će ići kući’
Nakon što je mesec dana bila spojena na respirator, djevojčici se stanje poboljšalo pa je bila premještena na mehaničku ventilaciju. Vraćena je iz inducirane kome i bila je prisebna. Liječnici kažu da ih je čak pitala kada će ići kući. Onda joj se zdravstveno stanje naglo pogoršalo…

”Djevojčica je došla k svijesti, razgovarala je s nama, doduše teško, gotovo nečujno, ali ipak smo razumjeli što bi nam govorila. Tražila je vode i pitala kada će ići kući. Ja sam, bogme, tada zaista bio optimist, iako je i dalje bila na mehaničkoj ventilaciji’, kazao je dr. Predrag Minić.

‘Bila je predivno dijete, uvijek vesela’
Djevojčica je bila učenica trećeg razreda srednje škole. Početkom rujna imala je upalu grla, ali je bila negativna na covid. Potom je dobila infektivnu mononukleozu koja joj je potpuno skršila imunitet te je ubrzo oboljela od covdia. Prilikom prijema u bolnicu u Beogradu imala je obostranu upalu pluća. Nakon nekoliko dana stanje joj se naglo pogoršalo pa su je priključili na respirator.

Njezina liječnica iz Užica za Blic je kazala da joj je djevojčica, dok je još mogla, slala sms poruke.

”Bila je jedno predivno i predobro dijete, uvijek vesela, pravi anđeo. Korona joj je pojela pluća”, kroz suze je ispričala liječnica preminule djevojčice.

Net.hr

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply