Prioritet je rješavanje primarne zdravstvene zaštite stanovnika

grahovo

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić s ministrima u Vladi održao je sastanak s načelnikom Bosanskog Grahova Duškom Radunom, predsjednikom Općinskog vijeća Draganom Prpom i zamjenikom predsjednika Općinskog vijeća Darkom Sarićem.

Razgovaralo se o stanju u toj općini te mogućnostima rješavanja aktualnih problema. Načelnik Bosanskog Grahova potencirao je probleme u zdravstvenoj zaštiti, zapošljavanju, školstvu i opskrbi električnom energijom te vodoopskrbom grada i nekih prigradskih naselja.

U razgovoru je rečeno kako stanovništvo te općine sada ima samo dva sata tjedno liječnika u ambulanti koji dolazi iz Drvara te da zdravstveni sustav, kakav je uspostavljen, tom stanovništvu ne odgovara jer nije praktičan. Kako bi dobili kvalitetne zdravstvene usluge u Livnu, neki stanovnici trebaju prijeći i po 150 kilometara da bi došli u Livno iako su od njega udaljeni oko pedesetak kilometara.

U tom kontekstu, kako bi dobili uputnice za liječenje u Županijskoj bolnici, trebaju otići do Doma zdravlja Drvar. Potencirali su kako treba pojednostaviti proceduru upućivanja pacijenata u Županijsku bolnicu u Livnu. Pomoć je po tom pitanju obećala ministrica zdravstva Vasilija Broćeta koja je rekla kako će od 1. prosinca 2017. godine u ambulanti u Bosanskom Grahovu svaki radni dan medicinske usluge pružati liječnik od 8 do 15 sati.

www.vecernji.ba