Prizor koji je rastužio Balkan: Ništa nije tako bolno kao rastanak…

Sve više mladih odlazi iz svojih država u potrazi za boljim životom zbog čega mnoge obitelji žive razdvojeno

Fotografija mladog bračnog para koji se rastaje na autobusnoj stanici u Tuzli izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama, a u sličnoj situaciji našli su se i mnogi iz Hrvatske te zemalja jugoistočne Europe.

Sve više mladih odlazi iz svojih država u potrazi za boljim životom zbog čega obitelji žive razdvojeno, a djeca odrastaju bez svojih očeva, često i majki… “Slika i prizor mladog para u zagrljaju, zagrljaju nakon kojeg slijedi rastanak.

On odlazi u svijet, odlazi tražeći nešto što ovdje nije našao. Ostavlja svoju ženu i dijete koje nije ni svjesno da otac odlazi, a ono malo biće puno sreće nosi plišanog medu po stanici, otac je grli pogledom rosnim.

U prizoru koji je trajao nekoliko trenutaka mnogo je testova koji nisu položeni. Pade na testu ono jako muško, prsi se, da bi na kraju pustio suzu. Ustvari, kao da je bitno koliko si muško, ostavljaš nešto za što se živi, kome je bitno koliko si muško.

Pade država na testu, ona država koja treba da nas sve zagrli kako bi bili na okupu, ona država koja treba da kaže vi ste naši sinovi, ovdje je vama mjesto. Palo je svašta nešto, ali ništa tako bolno kao rastanak”, napisao je na Facebooku autor fotografije Irdin Bećirović.

Večernji list

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply