PROCURIO TAJNI PLAN BAKIRA I ARAPA U BIH: EVO ZAŠTO SU SE STVORILI NIOTKUDA I ZAŠTO KUPUJU IMOVINU PO BOSNI !?

bakir

“Arapi često dođu, izađu iz kombija, slikaju sve okolo, malo se raspitaju čije je zemljište, da li državno ili ne, i odu. Onda dođu posrednici, koji za njih kupuju “, objašnjava naš sugovornik.

Pokazuje nam prostrane livade koje su državljani arapskih zemalja već kupili, te govori za koja su sve sela zainteresirani u okolici tog mjesta.Kako kaže, i vlasnici zemljišta u tome vide priliku, zbog čega stalno povećavaju cijene zemljišta. “Sjećam se kada je prije 15 godina ovdje dunum bio 1.000 KM, prije par godina je bio 10.000 KM “.

Međutim, sada cijena dunuma na lokacijama oko Sarajeva atraktivnim za ove kupce doseže 35.000 KM, odnosno 17.500 eura, čime zemljište postaje sve više nedostupno za one domaće stanovnike pristojnijeg džepa koji bi željeli kupiti nekretninu.

“Arapi kupuju ogromne komplekse, od 400 dunuma, uglavnom u Hadžićima, Trnovu, na Ilidži, ali evo sad i ovdje.

Zašto su arapi zainteresirani za Bosnu i Hercegovinu?

Tu stoji najveća zavjera koja će se odigrati vrlo brzo! Svjedoci smo da EU zemlje sada daju samo privremene azile arapima iz ratom zahvaćenih područja tako da ih mogu vratiti u matične zemlje kada rat završi. Sve ove velike parcele koje su kupili ovi ljudi, će biti kampovi za izbjeglice ali one sa “sumnjivom prošlošću” (recimo koji su povezani s teroristima ili izravno sudjelovali u ratu u svojima zemljama). Te ljude ne želi Europa i napravljen je tajni sporazum s vlastima Bosne i Hercegovine koji će za adekvatnu naknadu da ih zbrinu.

Zašto baš u Bosnu i Hercegovinu?

Američki moćnici u Bosni žele napraviti tampon zonu u slučaju velikog i ne tako nemogućeg trećeg svjetskog rata koji je jako blizu! U Bosni će se sudariti ISTOK i ZAPAD ako narod ove prelijepe države ne shvati da trebaju ostati neutralni i zatvore svoje granice za potencijalne teroriste. Alija Izetbegović je davno naplatio novac za taj plan preko ARAPSKIH zemalja i teško je sada to iskorijeniti.

Da li to znači da će ZAPAD opet u Bosnu donijeti novi rat?

Da! Zašto je to tako čudno? Pa neće ga valjda u Europi izazvati, jer kada lonac ključa negdje mora pustiti paru? Pa moraju negdje ukrstiti koplja sa rusima, to sigurno neće biti Njemačka ili Engleska. A vaš geografski položaj vam ne uljeva veliku nadu u dobro.

Zašto se niste obratili nekim od jačih medijskih kuća, mi smo ipak “mali” web-portal?

Slao sam pismo u razne TV i novinske agencije u BiH i Srbiji pa čak i Makedoniji i Hrvatskoj, nisam dobio odgovor. Mislim da je nedavna posjeta Vučića veleposlanstvu Amerike te bosanskih predstavnika vlasti Njemačkoj dobar odgovor na ovo pitanje! Vidio sam da je vaš WEB dosta praćen u regiji iu samoj Bosni i Hercegovini i odlučio sam se da s vama stupim u kontakt.

Vi nama niste predočili nikakve dokaze za svoje tvrdnje! Neki će ovo nazvati samo spinom ili teorijom zavjere?

Ja sam vam rekao par činjenica za koje postoje obavještajna saznanja i ova teroija je bazirana na prikupljanju dokaza i činjenica koje se tiču ​​neke naše interne operative. Naravno da će biti ljudi koji će reći da je ovo notorna glupost ali duboko u sebi će prepoznati istinu u ovome.

Hvala na razgovoru!

Hvala vama što ste ovo objavili jer moja obveza je bila da ovo iznesem jer valja mi umirati a jako sam bolestan!

Sugovornik se predstavio kao: Muha X

Izvor: vijestiizregije.info