U PROMETNIM NESREĆAMA POGINULI SU MU SIN, BRAT, MAJKA, A SINOĆ I ŽENA: ‘Zar smo toliko Bogu skrivili?’

prometna

“Prati nas zla sudbina. Zar smo toliko Bogu skrivili da nas tako kažnjava, smrt četvero najmilijih vezana je za promet”, kaže Stipo Iličić koji je u utorak navečer ostao bez supruge Jelice koja je poginula na cesti ispred obiteljske kuće u Alilovcima kod Požege.

Na njegovu 51-godišnju surpugu u utorak oko 22 sata automobilom je naletio najbolji prijatelj jednog od njezinih sinova. Žena se vraćala kući od susjede, a hodala je cestom jer drugačije nije mogla. U Alilovcima, naime, nema nogostupa.

Majku je pijan pregazio najbolji prijatelj njezinog sina
Na nju je golfom naletio 24-godišnji mladić koji je naišao iz smjera Kaptola, a nakon zavoja udesno, najvjerojatnije zbog prevelike brzine i alkohola u organizmu (izmjereno mu je 1,35 promila), vjerojatno nije na vrijeme uočio ženu, majku svoga najboljeg prijatelja. Udario ju je i nastavio vožnju kao da se ništa nije dogodilo, pišu 24 sata.

Tek sat vremena kasnije vratio se na mjesto događaja i predao se policajcima priznavši što je učinio.
Njegov prijatelj Mario, sin smrtno stradale Jelice, majku je posljednji puta vidio proškloga vikenda jer skupa s bratom radi u Čakovcu. Tamo je saznao za strašnu nesreću.
“Bila je vesela, šalili smo se, uvijek nam je ugađala, brinula se o nama, ali taj put je htjela posebno nam ugoditi. Ni sanjati nisam mogao da nam je to zadnji susret. Točno je da ju je pokosio moj prijatelj, zavio nas je sve u crno. Teško ovo podnosimo”, kazao je za 24 sata dodavši da je majka išla susjedi izraziti sućut zbog očeve smrti.

Bogato selo nema nogostup, a svi voze kao na pisti
Njegov brat Josip kaže da kroz Alilovce svi voze kao na trkaćoj pisti te da je u selu već bilo desetak prometnih nesreća.
Njihov otac Stipo izgubio je suprugu, a još nije prebolio ni gubitak najstarijeg sina, koji je 2011. u dobi od 16 godina također poginuo u prometnoj nesreći. U prometnim nesrećama izgubio je i brata i majku.
Alilovci su, inače, bogato selo, no još uvijek nemaju nogostup iako kroz njega prolazi državna cesta.

1

Net.hr