Promocija knjige Livanjski Srbi u Livnu

U subotu, 1. rujna u 18 sati, u prostorijama Livanjske gimnazije (ulica Kraljice Katarine 16, Livno), održat će se promocija knjige Livanjski Srbi: Prosvjetna i duhovna zaostavština, autora Branka Dokića i Radovana Jovića.

Pored autora prof.dr Branka Dokića, na promociji će govoriti: akademik Slavo Kukić, prof. Duško Pljevulja, mr Željko Vujadinović i g. Dinko Periša. Moderator će biti Slobodan Nagradić.

Knjiga koju ćemo vam predstaviti je prikaz prilika i zaostavštine srpske zajednice livanjskog kraja, tijekom povijesti  njihovog života na tom prostoru. Knjiga se posebno bavi razvojem školstva i crkveno-duhovnog života srpske zajednice u Livnu tijekom prethodna dva stoljeća.

Autori i ovom knjigom široj čitalačkoj publici žele da prikažu dio bogate baštine grada Livna i time, na još jedan način i još jednim u nizu primjera, iskažu ljubav prema zavičaju.

Prof.dr Branko Dokić je uvaženi međunarodni sturčnjak i profesor Elektrotehničkog fakulteta u Banja Luci, a sada diplomata, na položaju ambasadora Bosne i Hercegovine u Grčkoj.

Gospodin Radovan Jović je dugogodišnji novinar, dopisnik i suradnik, između ostalih i Večernjih novosti, Nezavisnih novin, SRNE…

Očekujemo vas!

Organizator promocije: Srpska Pravoslavna Crkvena Općina Livno i autori.