PROSLAVA OTVORENJA DJEČJEG VRTIĆA “SUNČANI MOST II” LIVNO

2

Austrijska nevladina, neprofitna organizacija ”Diakoniewerk”, u suradnji s Općinom Livno, početkom 11. mjeseca 2016. godine, osnovala je Multietnički inkluzivni vrtić “Sunčani most II” Livno.

Osnivanje ovog vrtića je proširenje projekta koji je ”Diakoniewerk” započeo prije 15 godina, osnivanjem Multietničkog inkluzivnog vrtića ”Sunčani most” u Mostaru, prvog takvog vrtića u Bosni i Hercegovini.

Ceremonija svečanog otvaranja vrtića u Livnu bit će upriličena u četvrtak, 04.05.2017.godine s početkom u 10:00 sati na adresi: Trg Domovinskog rata bb, Livno (pozivnicu s programom Vam šaljemo u prilogu).

”Diakoniewerk” je respektabilna austrijska organizacija koja broji 3.500 uposlenih u preko 150 institucija diljem Austrije i u drugim evropskim zemljama gdje pruža razne usluge socijalne i zdravstvene skrbi, obrazovanja i njege djece s teškoćama u razvoju, skrbi za stare i iznemogle osobe kao i osobe s intelektualnim teškoćama.

Otvaranjem još jednog vrtića u Livnu promovira se multietnički i inkluzivni pristup u predškolskom odgoju i obrazovanju. Općina Livno, u suradnji s UNDP-om i vladom HBŽ osigurala je prostorije za rad ovog vrtića, obnovivši zgradu nekadašnjeg zavičajnog muzeja. Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije zgrade iznosila je cca 250 000 KM. Opremu za dječje igralište osigurao je UNICEF.

1

Vrtić nudi mogućnost cjelodnevnog boravka u vrtiću za 40 djece uzrasta od 3 do 6 godina.
Osnivačka organizacija promovira podizanje standarda kvaliteta odgojno-obrazovnog rada, pa omogućava rad s djecom u manjim grupama (maksimalno 20 djece u jednoj grupi), uključivanje 4 djece s teškoćama u razvoju, kao i besplatan boravak za 7 djece iz socijalno ugroženih obitelji.
Moderno opremljena zgrada i oprema za rad s djecom nudi raznovrsne mogućnosti za optimalan razvoj djece.
Otvaranjem vrtića ”Sunčani most II” u Livnu, osigurano je 6 novih radnih mjesta, a financijsku korist od poslovanja s vrtićem ima šira zajednica.

Ukupna godišnja vrijednost realizacije vrtića ”Sunčani most” u Livnu i Mostaru za 2017. godinu iznosi 217.000 €.
U suradnji s lokalnim zajednicama u BiH, ”Diakoniewerk” danas zapošljava 12 osoba.

Pozivamo Vas da medijski popratite ovaj važan događaj!

U ime djece, roditelja i djelatnica našeg vrtića, unaprijed Vam zahvaljujem.
Ravnateljica vrtića,

Tina Mihaljević