PROSLAVA SVETKOVINE SVIH SVETIH U LIVNU

1

Slavljene su Svete mise u samostanskoj crkvi na Gorici te Misa na groblju sv. Mihovila na Gorici
U srijedu, 1. studenog 2017. u župi Livno proslavljena je svetkovina Svih svetih. Misno slavlje u jutarnjim satima u samostanskoj crkvi na Gorici je predslavio fra Bogdan Jolić. Kasnije su se novaci, na poziv župnika, pridružili proslavi patrona gradske župe u Livnu koju su animirali čitanjem Misnih čitanja.

Svečano misno slavlje u prijepodnevnim satima predslavio je župni vikar fra Ivan Mijatović uz koncelebraciju još osmorice svećenika. Fra Ivan se u propovijedi osvrnuo na evanđelje o blaženstvima koje je stavio kao sliku u kojoj možemo vidjeti svetost. Na kraju Mise sve prisutne je pozdravio i župnik fra Vinko Sičaja uz čestiku patrona i zahvalu za sudjelovanje. Nakon mise je izmoljeno opijelo ispred crkve za poginule žrtve II. svjetskog rata. Poslije molitvenog programa nastavljeno je bratsko druženje uz ručak u župnoj kući.

U poslijepodnevnim satima je slavljena Misa na groblju sv. Mihovila na Gorici. Predslavitelj je bio fra Bogdan Jolić uz konclebraciju fra Miroslava Ištuka. Novaci su animirali Misu čitanjem, ministriranjem i pjevanjem zajedno sa časnim sestrama i članovima goričkog zbora.

(kta/fia)