Protiv trojice osumnjičenih iz Tomislavgrada predložen jednomjesečni pritvor

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva HBŽ Livno je dana 09. lipnja 2022. godine, Općinskom sudu u Livnu, na temelju čl. 146. ZKP FBiH, podnio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora protiv J.B. rođenog 1974. godine u Tomislavgradu i I.B. rođenog 1972. godine u Tomislavgradu, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Obmana pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti u vezi s kaznenim djelom Krivotvorenje isprave, te protiv Ž.D. rođenog 1958. godine zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave.

Osumnjičenim J.B. i I.B. se, između ostalog, stavlja na teret da su u određenom vremenskom razdoblju uz svoje zahtjeve za ostvarivanje prava na dobivanje poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji, prilagali krivotvorene račune bitne za ostvarivanje prava na poticajna sredstva, čime je prouzročena šteta po Proračun FBiH u iznosu većem od 128.000,00 KM, dok se osumnjičenom Ž.D., između ostalog, stavlja na teret da je za određene novčane iznose krajnjim korisnicima nabavljao krivotvorene fakture, koje bi isti prilagali uz svoje Zahtjeve za ostvarivanje prava na dodjelu novčanih poticaja u poljoprivredi.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predan na nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu HBŽ, Livno te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenih, Općinskom sudu u Livnu, upućen obrazloženi prijedlog za određivanje pritvora.

Istraga u kaznenom predmetu je u tijeku. (Županijsko tužiteljstvo)

DONOSIMO DETALJE Korupcijska afera s uhićenjima u HBŽ, varalo se na poticajima