Pršut tvrtke ‘Mrki’ vlasnika Mirana Pelivana iz Livna šampion Nacionalnog sajma pršuta HR

Ovogodišnji 14. po redu Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda ‘Sinj 2019.’ završio je danas svečanom dodjelom priznanja i nagrada. Šampionsku titulu ponio je pršut M.T.O. Mrki iz Pakovog sela, vlasnika Mirana Pelivana koji je rodom iz sela Orguza kod Livna.

Na ocjenjivanje je ove godine pršute donijelo 12 pršutara. Pored šampionskog pršuta, plaketu vicešampiona dobila je za svoj proizvod pršutana Herceg iz Prologa kraj Ljubuškog. Zlatnu plaketu kvalitete Dalmatinskog pršuta dobila je pršutana Smjeli iz Dugopolja, a zlatnu plaketu kvalitete pršuta MEL Mesnice Lovrić.

Svi prvo nagrađni dobili su i Zlatne diplome za kvalitetu, a isto priznanje dobili su i T.O. Diana Vinovo Gornje, Sušara Perajica – Čvrljevo, Market Žužić – Krk, Dim MES, Delicije Marović, P.Z. Svilaja Maovice. Srebrenu diplomu za kvalitetu dobili su pršutana Pupačić i OPG Poljak Glavice.

Na svečanosti zatvaranja, predsjednik Županijske komore Split Jozo Tomaš dodjelio je, u ime Komore, Povelju za stjecanje kvalitete ‘Izvorno Hrvatsko’. Nakon dodjele priznanja, cijela svita gostiju i izlagača okupila se oko izložbenog prostora šampiona Sajma, koji je za Hit radio i Feratu kazao:

‘Presretan sam ovom nagradom. Moja je želja da svi pršuti budu u razinu šampionskog, jer šampion je šampion. Mi imamo sjedište u Trogiru, ali sve se radi na poznatom Miljevačkom platou, točnije u našoj pršutani u Pakovu selu. Uglavnom, radimo obiteljski i imamo kapacitet do nekih 1300 komada pršuta’, kazao je vlasnik šampionskog pršuta mladi Tomislav Pelivan, uputivši zahvalu organizatoru na odlično organiziranoj manifestaciji.

Pršuti “Mrki” vlasnika Mirana Pelivana

Miran Pelivan Mrki
Tomislav Pelivan sa pobjedničkom plaketom