Prva dijabetološka ordinacija na točkovima stigla u Livno

Istraživanja pokazuju da svaka druga osoba ima simptome dijabetesa kojih nije svjesna. Stoga je ukazati na značaj prevencije, rano otkrivanje bolesti, kao i na optimalno reguliranje vrijednosti glukoze u krvi, najbolji način borbe protiv dijabetesa.

U periodu od 25. ožujka do 08. travnja, Pharma Maac d.o.o. će u saradnji sa austrijskim brendom Wellion, upriličiti jedinstveni zdravstveni projekat koji će imati za cilj širenje svijesti o dijabetesu, te njegovo preveniranje.

Radi se o Wellion “Prvoj dijabetološkoj ordinaciji na točkovima”, projektu koji će tokom 15 dana obuhvatiti 20 gradova u Federaciji BiH i Republici Srpskoj: Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Trebinje, Livno, Bugojno, Travnik, Bihać, Cazin, Prijedor, Banja Luka, Doboj, Tešanj, Tuzla, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Goražde, Foča, Zenica, te na 23 javne lokacije svim građanima, pružiti mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi, stručno savjetovanje na temu dijabetesa, obuku o pravilnom načinu mjerenja šećera u krvi, kontrolu i zamjenu glukometara.

Besplatan pregled šećera u krvi biti će danas (četvrtak) na glavnom livanjskom trgu.

https://www.klix.ba