Putin: Njemačka je i dalje pod okupacijom Amerikanaca

“Stvar je u tome da su europski političari javno rekli da nakon Drugog svjetskog rata Njemačka nije bila posve suverena zemlja”, rekao je Putin

Putin je u intervjuu ruskoj televiziji također rekao da su europski čelnici izgubili osjećaj za suverenitet i neovisnost. Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, oprezno su reagirale na eksploziju koja je prošle godine oštetila ruski plinovod Sjeverni tok, rekavši da vjeruju da se radi o namjernom činu, ali nisu rekle koga smatraju odgovornim.

“Stvar je u tome da su europski političari javno rekli da nakon Drugog svjetskog rata Njemačka nije bila posve suverena zemlja”, rekao je Putin televiziji Rossiya-1, prenose ruske novinske agencije.

Sovjetski Savez je u jednome trenutku povukao svoje snage i okončao ono što se može smatrati okupacijom zemlje. Ali, kao što je dobro poznato, to nije bio slučaj s Amerikancima. Oni i dalje okupiraju Njemačku”.

Putin je rekao da je eksplozija na plinovodu izvedena na “državnoj razini” i da je “čista besmislica” da ju je izvela jedna proukrajinska skupina. Plinovod je trebao dopremati ruski plin u Njemačku, no Berlin je nakon ruske invazije na Ukrajinu prošle godine smanjio ovisnost o ruskim energentima.

Večernji.ba

Prodaju se stanovi u izgradnji na atraktivnoj lokaciji