Racije / Korone kao da nema u BiH: U jednom kafiću 150, u drugom 120 ljudi

Pripadnici Policjske uprave Istočno Sarajevo tokom proteklog vikenda obavili su 10 racija u kafićima, te se u nekoliko lokala zatekli po više od 100 gostiju.

Portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je da su racije izvedene u cilju sprečavanja krivičnih djela i unapređenja stanja u oblasti javnog reda i mira, sa posebnim akcentom na kontrolu poštovanje zaključaka Stožera za vanredne situacije.

“Izvođenjem ovih mjera kontrolirano je šest ugostiteljskih objekata i evedintirana su tri krivična djela „Nepostupanje po zdravstevenim propisima za vrijeme epidemije“, utvrđeno jedno prekoračenje radnog vremena i izdato četiri prekršajna naloga”, rekla je Stokanović, piše Srpska info.

U Istočnom Novom Sarajevu Jedinice žandarmerije obavila je raciju u ugostiteljaskom objektu,u u Karađorđevoj ulici u Istočnom Sarajevu i tom prilikom u objektu zatekli 128 osoba.

“Policijski službenici Policijske stanice Rogatica izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu u ulici Kovači u Rogatici u kojem je zatečena 154 gosta. Na Palama je obavljena racija u ugostiteljskom objektu u ulici Serdar Janka Vukotića i zatečeno je 76 osoba”, istakla je Stokanović.

O nepoštovanju mjera, odnosno o broju lica zatečenim u ugostiteljskim objektima obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Radiosarajevo.ba