U rad pušten Ginekološki dispanzer Doma zdravlja Livno

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić danas je nazočio otvorenju Ginekološkog dispanzera Doma zdravlja Livno.

Ljiljana Mladina ravnateljica Doma zdravlja Livno u svom obraćanju u povodu puštanja u rad Gin2ekološkog dispanzera rekla je: „ Danas otvaramo Ginekološki dispanzer nakon dugog vremena. S obzirom da smo tri godine bili u ne uvjetnoj prostoriji od 8 kvadrata naše žene su dobile jako puno s ovim prostorom“.

Prema riječima ravnateljice Doma zdravlja Livno Ginekološki dispanzer prošle je godine pružio 48.000 usluga za 9.550 pacijentica. S obzirom na navedeno jasno je u kakvim su uvjetima djelatnici morali raditi dok je to danas jedna sasvim nova p4riča i „mislim da će i pacijenti i djelatnici biti zadovoljni“, rekla je ravnateljica Mladina te dodala: „Sredstva za renoviranje prostorija dobili smo od Federalnog ministarstva zdravstva u sklopu renoviranja obiteljske medicine prije tri godine, ostala i jedina sredstva koja smo dobili su od Vlade Hercegbosanske županije u iznosu od 7.000,00 KM za nabavu ginekološke stolice“.

Vlada Hercegbosanske županije je i u prošlom razdoblju pomagala zdravstvene ustanove na prostoru županije stoga nema razloga da to ne bude i u budućnosti s obzirom da je svima nama koji živimo na ovim prostoru stalo da imamo što kvalitetniju zdravstvenu uslugu i infrastrukturu kako za pacijente tako i za djelatnike u ustanovama, reko je predsjednik Vlade Draško Dalić.

Otvorenju Ginekološkog dispanzera Doma zdravlja Livno nazočio je i ministar unutarnjih poslova u Vladi Hercegbosanske županije, Darinko Mihaljević.

 

Vlada HBŽ