Radi napada na policajca u Livnu Sinjaninu određen jednomjesečni pritvor

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HBŽ Livno, Općinski sud u Livnu je Rješenjem od 22. studenog 2021. godine, osumnjičenom J.E. rođenom 1998. godine u Splitu, nastanjenom u Sinju, Republika Hrvatska, odredio jednomjesečni pritvor, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti iz članka 359. st. 1 Kaznenog zakon Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 20. studenog 2021. godine, oko 02,50 sati, u ulici Župana Želimira u Livnu, ispred ugostiteljskog objekta “Monarch”, nakon što je prethodno vikom, galamom i psovanjem narušavao javni red i mir, otvorenim dlanovima s obje ruke u prsa udario službenu osobu, djelatnika PU Livno koji je poduzimao službene radnje, usljed čega je isti pao na tlo, nakon čega je osumnjičeni od strane drugih službenih osoba lišen slobode.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu HBŽ u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući županijski tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, odnosno razloga opisanog u članku 146. st. 1 točka a) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livnu je protiv osumnjičenog donio mjeru određivanja pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku, te se poduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima je učinjeno ovo kazneno djelo.

Županijsko tužiteljstvo HBŽ                       Tužiteljstvo

Sinjanin u Livnu ‘izmlatio’ policajca

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply