Ramo Isak o prijetnjama secesijom iz RS: Nećete vi nigdje!

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak reagirao je na tvrdnje obrane Milorada Dodika kako federalni ministar unutarnjih poslova, ministar obrane BiH, Veleposlanstvo SAD u BiH i Veleposlanstvo Velike Britanije u BiH svojim izjavama vrše pritisak na Sud Bosne i Hercegovine u krivičnom predmetu koji se vodi protiv optuženog državljanina Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

“Pritisak na Sud Bosne i Hercegovine vrši samo bulumenta sluga režima Milorada Dodika koji mu aplaudiraju u sudnici, a napadaju Sud Bosne i Hercegovine. To su oni isti ljudi koji su se dosjetili da počnu pričati – pazite sada – da se Dodiku sudi zato što je Srbin“, naveo je Isak.

Dodaje da se “Dodiku sudi jer postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo”.

“Ptice na granama, pa čak i golubovi u Banjaluci, znaju da se Dodiku sudi jer postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo propisano Krivičnim zakonom BiH. Milorade, da se izjašnjavaš i kao Eskim, a da imaš državljanstvo BiH i da si počinio što si već počinio – bio bi optužen. Pa treba li da te ja učim kako Krivični zakon BiH ne prepoznaje kao otežavajuću okolnost pripadnost srpskom narodu?”.

Potom je poslao i poruku ministru Nenadu Nešiću.

“Od tog narativa samo su smješnije prijetnje ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića kako će, ukoliko presuda Dodiku bude osuđujuća, u pitanje biti doveden opstanak Bosne i Hercegovine. Prava istina je da će, ako presuda bude osuđujuća, biti doveden u pitanje samo korumpirani sustav koji je Milorad Dodik uspostavio. Zato Nešiću – ministre sigurnosti države Bosne i Hercegovine – bavi se pitanjima iz oblasti sigurnosti. Vrijeme u svom uredu, koji se nalazi na adresi Trg Bosne i Hercegovine u Sarajevu, iskoristi za nešto više od demagogije. Bosna i Hercegovina je trajna kategorija isto kao i srpski narod u državi Bosni i Hercegovini”.

“Što se tiče snova o secesiji, vrlo kratko: Nećete vi nigdje”, navodi se u reakciji ministra Isaka.