RAZVOJAČENI BRANITELJI ARBIH I HVO-A PORUČILI: Ili Zakon ili 9. rujna idemo do kraja

SARAJEVO – Razvjačeni branitelji ARBiH i HVO-a poručili su vlastima da u ponedjeljak 27.kolovoza predaju zahtjev za održavanje hitnih sjednica oba doma Federalnog parlamenta, koji bi trebalo da razmatraju Zakon o pravima demobiliziranih boraca i njihovih porodica, a ako odgovor ne dobiju, 9. rujna idu – do kraja, objavio je BHT, prenosi Patria.

Razvojačeni branitelji u ponedjeljak 27.kolovoza predaju zahtjev za održavanje hitnih sjednica oba doma Federalnog parlamenta, do 3.rujna će čekati odgovor, a ako ne dobiju, dolaze 9. rujna pred parlament FBiH i –i du do kraja, zaključeno je na današnjem sastanku demobiliziranih boraca u Sarajevu.

U Kampu boraca ispred nekadašnjeg sjedišta Vlade FBiH u Sarajevu demobilizirani borci Armije Republike BiH i HVO-a na sastanku su iznijeli uvjerenje da su ih aktuelne vlasti prevarile. Poručili su da su ogorčeni na sve institucije zato što se, kako su rekli, nisu uključili u rješavanje njihovog problema.

Nakon što su 30. srpnja usuglašeni stavovi i borci bili zadovoljni predloženim braniteljskim zakonom, uslijedio je niz sastanaka Komisije za usuglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH , na kojima, prvo nisu dostavljeni točni tekstovi usuglašenog zakona, a potom se odustalo od daljnjeg usuglašavanja, te je 17. kolovoza odlučeno da zakon ide na ponovnu doradu u Vladu Federacije BiH.

Autor: Dnevno.ba