Rimac u Ženevi predstavlja električnu zvijer nevjerojatne snage, evo što zasad znamo


Screenshot: YouTube/SellerieCimes

ŽENEVSKI salon redovito donosi desetke premijernih modela, no sutra će u 14.30 sve oči biti uprte prema jednom automobilu skrivenom ispod plahte. Svojih pet minuta imat će Mate Rimac i njegova nova električna zvijer.

Nevjerojatna snaga

Neslužbeno ga zovu Concept_Two, a najkraće rečeno donosi bitna poboljšanja u odnosu na sve viđeno kod Concepta_One. Danas već znamo za jedno, i to izuzetno zanimljivo poboljšanje. Naime, dok je Concept_One u zadnjoj verziji davao 1.224 KS, Rimčeva raketa će davati do 1.914 KS.

Radi se o povećanju snage većem od 56%, pa samo ova informacija govori kako će performanse biti bolje, primjetno bolje. I to čak uz pretpostavku da je dio povećanja stigao kako bi anulirao sve što donosi bolji komfor i udobnost vožnje. Da, neki su se žalili na komfor, pa je Rimac to popravio.

Druga bitna novost je ipak izostavljena. Mate Rimac je u nedavno intervjuu izjavio kako automobil ipak neće imati sustav autonomije razine 4, već se radilo o medijskim nagađanjima. Priznao je da rade na tome, no još su daleko od toga da ponude potpuno autonomno vozilo.

Index.hr