Roberto Mancini za RAI2: Vjerujem u međugorska ukazanja

Izbornik talijanske reprezentacije, s kojim je na Rai2 razgovarao Pieluigi Diaco, kaže da vjeruje u međugorska ukazanja i sjeća se sna s međugorskom vidjelicom Vickom. Vjera Roberta Mancinija sadržana je u ovoj njegovoj misli. Za trenera talijanske nogometne reprezentacije sat vremena proveden na misi “vjerojatno je bolji od ostalih”.

Tko zna, možda i bolji od nogometne utakmice ili pobjede njegove reprezentacije, njegovih razloga za život, piše Aleteia. Misa Sveta Misa, susret s Gospodinom temelj je vjere koji je iskovao mladog Roberta, koji je odrastao na svetoj pričesti i Božjoj Riječi. “Crkva je moj život.” Zatim trenuci unutarnjih kriza, prije nego se obratio Bogu a koji mu je “pomogao u težim trenucima mog života. I sada mi pomaže”, priznaje Mancini.

Mancini i Međugorje Roberto Mancini objašnjava da je Međugorje bilo presudan trenutak u njegovom susretu s vjerom. “Vjerujete li u ukazanja Djevice Marije?” pita ga voditelj emisije. “Vjerujem. Da, vjerujem. Išao sam nekoliko puta, razgovarao sam s Vickom, s ostalim vidiocima…”, odgovara Mancini.

Voditelj ga dalje potiče na razgovor: “Je li istina da ti se pojavila u snu, prije nego što si je upoznao?”. Mancini potvrđuje. “Naš svećenik u Genovi iz Sampdorije prije mnogo mi je godina pričao o Međugorju – prisjeća se trener reprezentacije Italije. “Pričao je o početcima Gospinih ukazanja kada je bilo nemoguće ići, govorimo o 80-ima, ’82 -’83, kada je bilo problema s vlastima. Nikad je nisam vidio (op. odnosi se na Vicku Ivanković).

Odnosno, nikada je nisam upoznao, ali prije nego što sam otišao, pojavila mi se u snu. Nemam ideju zašto. Ne znam, bila je to stvarno čudna stvar. Tada sam otišao u Međugorje i rekao sam joj to. Nekoliko smo puta razgovarali”, kaže Mancini. “Poštujem one koji ne vjeruju u ove pojave” “Razumijem da možda postoje ljudi koji u to ne vjeruju” – nastavlja Mancini govoreći o Gospinim ukazanjima – “mislim da se ta odluka mora poštivati. Moja je drugačija pozicija. Ja sam za apsolutnu slobodu misli”, kazao je talijanski stručnjak.

www.vecernji.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply