RUKOMET / Čudesna pobjeda Hrvatske protiv Njemačke!!!

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i petu pobjedu na Europskom prvenstvu svladavši Njemaču u drami nad dramama 25:24 i plasirala se u polufinale.

Silno su motivirani Nijemci ušli u utakmicu i ranoj fazi došli na dva gola prednosti 2:4, ali Hrvatska brzo izjednačuje na 4:4.

Grubo je Njemačka igrala obranu, ali unatoč stalnim isključenjima održavala je prednost. Izluđivali su nas Nijemci tim brzim centrom i kontrama, a kada im se razbranio Wolf bježe na plus 3 (5:8).

Do 22. minute Njemačka je imala čak 5 isključenja, a Hrvatska niti jedno, a prednost se smanjila na 8:9. Ali, s dva igrača manje Njemačka dolazi do gola za 8:10, a na drugoj strani (s dva igrača više) Horvat promašuje zicer. Kada su Hrvati dobili dvostruko isključenje, Njemačka to lagano koristi i bježi na novih plus 3 (8:11).

U 26. minuti Horvat promašuje sedmerac, a na drugoj strani Nijemci s dva brza gola odlaze na najvećih plus 5 (8:13). Hrvatskoj je to bio treći promašen sedmerac iz isto toliko pokušaja, a Horvatov drugi.

No, unatoč toj neefikasnosti, Hrvatska serijom 3:0 smanjuje na 11:13, ali Njemačka sedmercom s istekom vremena na odmor odlazi s 11:14.

Važno je napomenuti kako je Njemačka u prvom poluvremenu imala 6 isključenja, a Hrvatska 3. Kauboji su imali tri sedmerca i ni jedan nisu iskoristili, a Njemačka 1 od 1.

U drugom poluvremenu Nijemci brzo vraćaju najvećih plus 5 (11:16), ali Hrvatska se u 40. minuti vraća na samo dva gola zaostatka (16:18). Taj zaostatak se smanjio u 45. minuti na 20:21 i može se reći kako su Hrvati čudesno odigrali jer su bili praktično bez vratara. Ništa Šego i Ašanin nisu obranili.

No, u 48. minuti dolazi prva obrana Ašanina (prva hrvatskih golmana u 2. poluvremenu) i Hrvatska iz kontre preko Mandića dolazi do izjednačenja 22:22. Imala je Hrvatska tri prilike da po prvi put pređe u vodstvo, ali Wolff je u sva tri navrata zaustavljao šuteve. Bila je to njegova 13 obrana. Hrvatski vratari su skupa imali samo 4.

Nijemci iz sedmerca dolaze do vodstva (22:23), a na drugoj strani Šipić promašuje čist zicer. U 57. minuti Duvnjak krade loptu i donosi novo poravnanje 24:24, a Karačić u 59. minuti svojim 7. golom donosi prednost Hrvatima 25:24. Po prvi put je na utakmici Hrvatska bila u vodstvu.

I onda u posljednjem napadu Marin Šego brani čist zicer i donosi pobjedu Hrvatskoj i polufinale!!!!!!!!

Najbolji hrvatski igrač bio je Igor Karačić (igrač utakmice) sa 7 golova, a lavovski posao je odradio i Domagoj Duvnjak sa svojom obranom i 5 golova. Stepančić je zabio 4, a Mandić i Cindrić po 3. Po jedan su zabili Horvat, Marić i Brozović.

Šego je imao 4 obrane, a Ašanin 1.

Kod Nijemaca je prvo ime bio vratar Wolff s 13 obrana, a u napadu Weber, Kastening, Reichmann i Gensheimer su zabili po 4.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply