Rummenigge poručio Niki Kovaču: Ostaješ, ali evo što tražim od tebe sljedeće sezone!

Karl-Heinz Rummenigge, izvršni predsjednik Bayerna, još jedanput je potvrdio da će dvostruki slavljenik Niko Kovač ostati na čelu  klupe bavarskoga kluba, ali tek što su trofeji odloženi u tribine, poručio je što očekuje sljedeće sezone.  Podsjetimo, hrvatski je strateg osvojio prvenstvo i Njemački kup, pa je sada na potezu uprava koja Kovaču mora u ruke dati momčad sposobnu za najveće domete.

Bayern je zasad kupio dvojicu fantastičnih braniča, Lucasa Hernandeza i Benjamina Pavarda, ali će mu morati pronaći adekvatne zamjene za Arjena Robbena i Francka Riberyja. Zasad su za te pozicije istaknuta dvojica kandidata, Leroy Sane i Paulo Dybala, ali transfera još nema i trenutačno samo govorimo o  nagađanjima.

– Ne znam klub na svijetu koji bi otpustio trenera nakon osvajanja dvostruke krune – kazao je Rummenigge za Spiegel, pa pronašao izgovor zašto nije iskazao javnu podršku Kovaču kada mu je to najviše trebalo.

– Htio sam da se momčad usredotoči na zajednički cilj – odvratio je izvršni predsjednik, te već u nastavku rečenice na nekadašnjeg hrvatskog izbornika stavio novi pritisak: – Želim da Bayern ubuduće igra spektakularan nogomet, baš kao što je igrao pod Louisom van Gaalom, Juppom Heynckesom i Pepom Guardiolom. Tu mora biti ponešto tika-take.