SARAJEVO USTAJE: Traže žurni izgon migranata iz BiH, zašto je Džaferović sve zaustavio u ožujku?

Građani se okupljaju u znak prosvjeda nakon ubojstva mladića na ilidžanskom naselju Otes, a među njima je i Dževad Poturak, zastupnik SBB u Skupštini Sarajevske županije. Kazao je da su građani prepušteni sami sebi i da je samo pitanje “tko je idući”.

“Okupili smo se danas da poručimo nadležnim institucijama da se migranti sklone sa naših ulica i na kraju krajeva iz naše zemlje. Nas više ne zanima odakle su ti ljudi. Mi im pomažemo, a oni nam vraćaju tako što nam ubijaju našeg susjeda, brata, prijatelja. Ja se samo pitam tko je sljedeći? Ti, tvoj susjed, brat, sestra, ja?”, kazao je Poturak.

Ističe kako su građani nezaštićeni i da se svaki dan ostavlja danak.

“Mi smo totalno nezaštićeni, oni se predstavljaju k’o Muhamed Ali, hodaju bez dokumenata, a mi smo prinuđeni da im svaki dan ostavljamo danak. Mi ih uvažavamo jer su navodno izbjeglice, ali nakon ovog sinoć. Ja sam od nekih doba sinoć i sada smo se okupili u rekordnom vremenu. Ovo je tuga, mora se hitno riješiti”.

Dodao je još da se divi ljudima u Krajini.

“Možda je prilika bila u ožujku mjesecu, kada je bivši ministar Radončić tražio da se izmjeste, ali je gospodin Džaferović rekao ‘NE’. Kako mi znamo odakle su? Mi smo prepušteni sami sebi, možete zamisliti kako je ljudima u Krajini? Ja se divim tim ljudima gore”.

“Ovo se ne može tolerirati, nećemo više ovo gledati kao narod. Ovo je spontano okupljanje, voda nam je došla preko glave”, dodao je. HMS

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply