SAZNAJEMO Kaos na sjednici SDA u Livnu: Fizički obračuni, longete i krvavi nosevi!

sda-livno-relax

Na današnju 14. sjednicu Općinskog vijeća Livno kasnila su dva vijećnika SDA, Aiša Jarebica i Esad Bajraktarević. A razlog kašnjenja, kako saznajemo, su burna događanja prethodne noći na sjednici SDA.

Na sjednicu Općinskog vijeća danas je, oko 10.30 sati, stigla Jarebica s longetom na lijevoj ruci, a nešto kasnije i Bajraktarević s flasterom na nosu.

Nisu željeli iznositi detalje kako su povrijeđeni, ali iz naših izvora saznajemo da su povrede nastale na sjednici SDA održanoj sinoć, kada su se članovi te stranke međusobno fizički razračunavali, dok ih je Jarebica, navodno, pokušavala razdvojiti. No, na taj način, i ona je zadobila povrede.

Vijećnik Hrvatske liste za Livno Jakov Perković Zmija je za govornicom rekao da je spreman darovati i krv, ako je potrebno, povrijeđenim kolegama vijećnicima, što je izazvalo buran smijeh prisutnih.

Inače, na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Livno nije usvojeno izvješće o izvršenju Programa rada OV za 2017. godinu.

Vijećnici su, ipak, usvojili nekoliko prijedloga odluka, među kojima i Odluku o organiziranju i funkcioniranju zaštite od požara i vatrogasne službe, zatim Odluku o raspodjeli sredstava sportskim klubovima i za sportsku infrastrukturu, Odluku o dodjeli prostora u zakup Županijskom zavodu za hranu i veterinarstvo, te Odluku o visini jednokratne naknade porodiljama s područja općine Livno, a koja iznosi 300 KM za prvo i drugo rođeno dijete, a za svako naredno 400 KM.

Usvojen je i Program rada JP “Komunalno”, a razmatrane su i informacije o stanju javnog reda i mira, kriminaliteta i maloljetničke delinkvencije. No, burna događanja sa sjednice SDA nisu obuhvaćena u ovom izvješću. A, sve su prilike da se radilo o žestokoj pripremi za Općinsko vijeće i rascjepu livanjske SDA.

Autor Ale Kamber, Avaz.ba