SDA poručila svom koalicijskom partneru HDZ-u: “Herceg-Bosna” je UZP

Jučer je bila godišnjica pada Vukovara, jednog od simbola strašnih zločina počinjenih tijekom velikosrpske agresije na prostoru bivše Jugoslavije.

Kao što je potrebno iskazati pijetet prema žrtvama zločina JNA u Vukovaru, potrebno je pokazati pijetet i prema žrtvama zločina tzv. «Herceg-Bosne». Umjesto toga zvaničnici HDZ BiH izabrali su da slave ratne zločince i vrijeđaju njihove žrtve, navode iz SDA.

Obilježavanje godišnjice tzv. Herceg-Bosne predstavlja najgrublje vrijeđanje obitelji ubijenih, žrtava silovanja, logora, tortura i drugih zločina koje su provodile vlasti ove paradržavne zajednice, dodaju.

Podsjećamo da je pravosnažnom presudom Haškog tribunala utvrđeno da je tzv. «Herceg-Bosna» bila UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT, koji je imao za cilj stvaranje etnički čistog hrvatskog entiteta i njegovo ujedinjenje sa Hrvatskom, kažu iz SDA i dodaju:

Zvaničan stav Europske unije i UN-a jeste da se presude Haškog tribunala moraju poštovati i svako suprotno postupanje je kršenje temeljnih civilizacijskih načela i vladavine prava. Temeljna civilizacijska načela podrazumijevaju slavljenje pobjeda nad zločinačkim tvorevinama, pogotovo nad onima čiji su zločini presuđeni pred međunarodnim tribunalima. Zato bi opravdano i potrebno bilo obilježavati ne dan osnivanja, nego dan gašenja paradržavnih tvorevina.